Jövő kedden újra beindul a MUN Club!

A MUN jelentése Model United Nations, tehát az ENSZ-t szimuláljuk úgy, hogy minden diák egy-egy ország képviselőjeként vesz részt a vitákban és különböző mai (vagy akár történelmi) problémákra szerkesztünk megoldástervezeteket, majd miközben mindenki a választott országának érdekét képviseli, megvitatjuk angol nyelven.
MUN Club előzetes ütemterv 2015. első félév

További hírek a MUN/BIMUN hírek oldalon.

A diákok országos és nemzetközi konferenciákon vehetnek részt, itt egyes témákra specializálódott bizottságokba osztva próbálnak megegyezésre jutni olyan ügyekben, mint például a terrorizmus vagy a klímaváltozás.
A „munozásnak” az Eötvösben több éves hagyománya van, s áprilisban fogja hatodszorra megrendezni Magyarország egyik legrangosabb középiskolai nemzetközi konferenciáját, a Budapest International Model United Nationst, amely már szinte szerves része az Eötvösnek.
A MUN Club tulajdonképpen egy olyan szakkör, amely főleg a diákok vezetésével készíti fel az iskola delegációit a különböző konferenciákra. Itt amellett, hogy lobbizni, vitatkozni, megoldástervezeteket szerkeszteni tanítjuk az újoncokat, mind külsős előadók, mind tanáraink jóvoltából színvonalas előadásokat is szervezünk, amelyek azoknak is érdekesek lehetnek, akiknek a szívét alapvetően nem mozgatja meg a diák-ENSZ.
A MUN hasznos mind azoknak, akiket komolyan foglalkoztat a nemzetközi diplomácia, s esetleg ilyen témában kívánnak továbbtanulni, de azoknak is, akik egyszerűen egy tisztább képet szeretnének kapni, hogy is működik a világ. Emellett kiváló az angol nyelvtudás és beszédkészség fejlesztésére, nagyon jókat lehet vitázni és végül, de nem utolsósorban külföldi barátságokat köthetsz, valamint alkalmad nyílik elutazni Genfbe, vagy akár Isztambulba.
Ha érdekel, szeptember 22-től minden kedden a földrajz teremben kezdünk 15.20-kor. Ha bármi kérdésed volna, megkeresheted Strenger Esztit (12.F) a 309-esben vagy küldj egy e-mailt a munclubejg@gmail.com-ra. További információ a Facebook oldalunkon lesz elérhető.