Támogatási lehetőségek

Az Eötvös József Gimnázium több mint 160 éves múltra tekint vissza. Az iskola élete az egykori nemes elődök példáját megőrizve és azt követve sok változáson ment át. Ma is a magyar közoktatás egyik elismert központja. Népszerűségének, szellemiségének, eredményességének és folyamatos megújulási képességének köszönhetően a mai napig a legjobb iskolák közé tartozik.

A HVG által hagyományosan kiadott idei középiskolai rangsorban iskolánk a harmadik helyen áll, stabilan őrizve pozícióját az első három helyezett között. Ez nem véletlen, minden évben nagyon sokszínű diákjaink továbbtanulása. Az utóbbi öt év átlagát tekintve a felvételi megoszlása a következőképpen alakult: műszaki 27%, humán 15%, orvosi 13%, gazdasági 20%, művészeti 4%, természettudományi 6%, jogi 4%, külföld 11%.
Azt gondoljuk, hogy iskolánkból olyan magas színvonalon képzett tanulók kerülnek ki, akik a világ bármely egyetemén megállják a helyüket, ugyanakkor azt szeretnénk, ha minél többen Magyarországon találnák meg boldogulásukat a jövőben. Ezért is számítunk a magyarországi vállalatok társadalmi szerepvállalására már az iskolai tanulmányok ezen szakaszában is, valamint az egyéni támogatásokra, hogy az Eötvös József Gimnázium továbbra is a műveltség és a szellemiség egyik fontos fellegvára maradhasson.