Felvételik

„A nagy múltú iskola a sokéves hagyományoknak megfelelően elsősorban felsőfokú tanulmányokra készít fel. Érettségizett tanulóink többsége sikerrel felvételizik a közgazdasági, a jogi, az orvosi, a bölcsész, a műszaki és a természettudományos felsőoktatási intézményekbe. A gimnáziumunkban folyó oktató-nevelő és pályaválasztásra felkészítő tevékenységnek az a legfőbb jellemzője, hogy sokféle tanulói elképzelés megvalósításához kínál lehetőséget.” (részlet a Pedagógiai programunkból)

Minden iskola egyik legfontosabb eseménye a felvételi vizsga, hiszen mindkét fél számára is nagyon fontos, hogy a legrátermettebb gyerekek kerüljenek be az iskolába. A felvételiző természetesen mindent megtesz a bejutás érdekében, az intézet pedig igyekszik olyan gyerekeket kiválogatni, akik eredményesen és sikerélményekkel gazdagon tölthetik el gimnáziumi éveiket. A vizsga arra szolgál, hogy minél jobban megismerhessük a hozzánk jelentkezőt, aki a barátságos légkörben tudása legjavát képes nyújtani.

Az írásbeli (magyarból és matematikából) az általános tudást és készségeket igyekszik felmérni, a szóbelin a diákok hozott tudása mellett az adott tanárral történő együttműködését, a közös gondolkodást is mérni tudjuk.

Tisztelt Felvételizők, Tisztelt Szülők!
Nyomatékosan szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Budapest V.
Kerületi Eötvös József Gimnázium a szóbeli felvételi vizsgájára semmilyen
előkészítőt nem szervez, így az ilyen tartalmú felkészítőkért felelősséget
nem vállal.
A szóbeli anyagai titkosak, azokat rendszeresen frissítjük.
A hivatalos felvételi tájékoztatónkban minden fontos információt
elérhetővé tettünk a szóbeli beszélgetéssel kapcsolatban is.

 

Nagy örömmel közöljük, hogy iskolánk a HVG által kiadott idei középiskolai rangsorban a második helyen áll.

Nagyon szépen köszönjük diákjainknak, tanárainknak, a szülőknek és támogatóinknak a közös munkát!

További részletek az  eduline.hu oldalon.

 

Jó ide bejönni

Négy perc Eötvös