ENMUN 2021 összefoglaló

December 4-én és 5-én megrendezésre került iskolánkban az ENMUN (Eötvös Nemzeti ENSZ-modell) 2021-es eseménye. Az idei alkalom azért is volt különleges, mert két év után először tudtuk személyes jelenléttel megszervezni a konferenciát.A Covid-járvány miatt a lehető legszigorúbban ügyeltünk a védekezési szabályok betartására: csak védettségi igazolvánnyal lehetett belépni az iskolába és a konferencia alatt végig kötelező volt a maszkviselés. Emellett minden órában volt 15 perces szünet, ami lehetőséget biztosított a szellőztetésre, így is segítve a járvány elleni védekezést.
Az eseményen 44 diák vett részt, 9 budapesti középiskolából. A delegáltak három különböző bizottságban vitáztak, az emberi jogokkal foglalkozó ENSZ-tanácsban, a gazdasági és szociális bizottságban, illetve a Biztonsági Tanácsban. Utóbbi modellezésében főleg a már tapasztalattal rendelkező, haladó MUN-osok vettek részt, míg az első kettőben a fiatalabb delegáltak bontogathatták szárnyaikat.
A konferencia kiválóan sikerült, a delegáltak példamutató lelkesedéssel és szorgalommal készültek fel, illetve szerepeltek a konferencián. Mindhárom bizottságban magas színvonalú és érdekes viták alakultak ki, és mindenhol sikerült új ötleteket megfogalmazni egy-egy mai probléma megoldására. Külön öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy Holik Tünde Tanárnő, Varga János Tanár Úr és Mongyi Norbert Tanár Úr személyesen is megtekintették a konferenciát.
Köszönjük a résztvevőknek a sok befektetett munkát és sok szeretettel várunk mindenkit jövőre, akkora már remélhetőleg a vírust teljesen magunk mögött hagyva!
A Szervezők