Táborok

Nulltábor

 

Gólyatábor

 

Tantábor

Az a jó a Tanulmányi Táborban, hogy minden benne van, ami jó az E5vösben!
1. Hagyomány: a helyszín a balatonfenyvesi E5vösTábor, amit e5vösdiákok nemzedékei a két kezükkel építettek, és tartanak karban most is.
2. Magas színvonalú oktatás: évente 10-12 csoportban foglalkozunk olyan, tananyaghoz kapcsolódó, de azon jóval túlmutató dolgokkal, amelyek nagyon hasznosak, és emellett nagyon érdekesek.
3. Közvetlen tanár-diák viszony: a tábor hat napjában együtt létezünk, sírunk, nevetünk.
4. Nagyon jó programok: minden olyan, amit a diákok élveznek, szívesen csinálnak és nagyon szeretnek.
És persze mindezek mellett ott van a BALATON!

Az Eötvös Táborban egy dolog hiányzik: ha nem vagy ott. (Pálfi Bocó)

 

Sítábor

 

Kultúrtöri tábor

Az első kultúrtörténeti táborra 2005-ben került sor, akkor a Loire-menti kastélyok közül látogattunk végig néhányat. A sikerre való tekintettel azóta minden évben szervezünk tábort, alkalmanként mintegy 100 diák számára általában Franciaországba, Olaszországba vagy a Benelux államokba. A siker oka talán az, hogy az egyes helyszíneken a diákok tartanak egymásnak vezetéseket, hiszen ők tudják legjobban, mi érdekli a társaikat. Közben pedig megtanulnak odafigyelni egymásra és az európai kultúra értékeire.

 

Kenutábor

Osztályprogramként szerintem ennél jobb nincs, toleranciára, empátiára, elfogadásra, együttműködésre nevel. Az együtt kenuzás azért rendkívül hasznos, mert az egész folyamat csak egy viszonylag kötött rendszerben képzelhető el, ami csak akkor működőképes, ha mindenki kiveszi belőle a részét. Közös főzés, pakolás, tábor építés stb., vagyis akkor is van program és feladat, amikor csak “simán kenuzunk” A négyszemélyes túrakenuk is jó lehetőséget adnak arra, hogy gyerekeket együttműködésre késztessünk stb.
Nagyhódos, Kishódos, Túristvándi, Nagyar, Kisar, Sonkád, Kölcse, Tiszabecs, Tivadar, Szatmárcseke, Jánd illetve a környék még több települése szerepelt az uticéljaink között annak függvényében, hogy épp mihez volt kedvünk. A folyók a Tisza, Túr, Túr csatorna, de néhány évvel ezelőtt még Bodrog-Tisza túrát is csináltunk Tokaj érintésével. Az elmúlt években a standard útvonal: Túristvándi, Kölcse, Sonkád, Szatmárcseke, Kisar, Jánd. Nóráékkal ezt hetedikben kiegészítettük további kultúrprogrammal, Tarpai szárazmalommal, Móricz emlékházzal, Kölcsey múzeummal, Csónakos fejfás temetővel, Tiszakóróddal, Milotával, azzal ahol épp volt valami érdekes mint rétesfesztivál, diófesztivál stb.

 

Kerékpáros tábor