Kosárszezon az Eötvösben

Jövő héttől beindul a kosárszezon az Eötvösben!
Szerdán (okt. 7.) az V-VI. korcsoportos leány csapatunk kezdi meg szereplését hazai pályán, majd a rá következő héten az V-VI. korcsoportos fiú csapat is lejátssza első meccseit! (Az MDSZ döntése alapján lett összevonva ez a két korcsoport, így az összes 1996-2000 között született tanuló egy kosárlabda bajnokságban fog versenyezni.)

Leány csapatunk tavaly az V. korcsoportban indult, és a budapesti 2. hellyel bejutott az országos elődöntőbe, ahol a 2. helyen végzett és ezzel nem jutott az országos döntőbe.
Ebben a tanévben a következő leány csapatunk indul Tóth Andrea Tanárnő vezetésével:
Budai Zsófia, Hámory Eszter, Ilauszki Anna, Jakobszen Orsolya, Jeneses Diana, Kovács Fruzsina, Kuti Lilla, Mokos Dóra, Soós-Petrovai Borbála, Szanthoffer Sára, Takács Kata, Veress Dóra
A lányoknál idén 8 budapesti csapat nevezett, ebből 2 négyes csoportot sorsoltak, az Eötvös az A csoportba került, és ismertek már a meccsidőpontok:
október 7. szerda, 14:00 Eötvös – Veres Pálné Gimnázium
október 14. szerda, 14:00 Eötvös – Szent Imre Gimnázium
október 20. kedd, 14:30 Eötvös – Kölcsey Ferenc Gimnázium
Mindhárom meccset az Eötvös Tornacsarnokában rendezik, ahová sok szeretettel várjuk a szurkolókat!
Az eötvösös fiú csapat tavaly a VI. korcsoportos verseny országos döntőjébe jutott, ahol 3. helyet ért el, de sajnos 4 játékosunk idénre elballagott a tavalyi csapatból.
Ebben a tanévben az alábbi csapat próbál minél jobb eredményt elérni, ismételten Szász Tanár Úr vezetésével:
Brandt Balázs, Budai Márton, György Patrik, Harsányi Tibor, Kasza Zsombor, Kiss Barnabás, Kosztricz Máté, Lengyel Majs, Nagy Kristóf, Simon Kristóf, Szanthoffer András, Várhegyi Botond
A fiúknál rekordszámú, 16 nevezés érkezett, így 4 négyes csoport alakult, az Eötvös az A csoportba került a Kölcsey, Toldy és Berzsenyi Gimnáziumok mellett. Az első két meccsünk az Eötvösben lesz, várhatóan az október 12-ei héten kezdjük a mérkőzéseinket. Amint meglesznek a pontos időpontok, megírjuk!
Mindkét csapat célja a csoport első két helyének valamelyikét megszerezni, mert így a lányok a budapesti döntőbe (legjobb 4 csapat), a fiúk pedig – a több nevezés miatt – a budapesti negyeddöntőbe (legjobb 8 csapat) jutnának.
Hajrá E5vös!!!
Szanthoffer András