Kellemes Ünnepeket!


November 30-án került megrendezésre a Nonline Charity Fest nevezetű eseményünk. A 10.b egy lelkes 8 fős csoportja kezdeményezte, hogy idén is (a tavalyelőttihez hasonlóan) tartsunk egy hétvége erejéig “digitális diétát” , és hogy senki ne unatkozzék szombat délután (ami a korábbi tapasztalataik alapján a nonline hétvége mélypontja), csináljunk valamit együtt. Innen indult az ötlet. Az iskolában sok jó program történik, amik egyszerre futnak, történnek, néha keresztezik is egymást. Ezért gondoltunk arra, hogy vonjunk mindent egy csokor alá, fogjuk össze a meglévő jó dolgainkat és egészítsük ki a Várkonyi Csibészekkel. Így is lett. A 10.b lelkes csapatával megszületett a terv, logó, plakát, fb esemény, kitűző és karszalag. Nagyon élveztük az előkészületeket, mint ahogyan az egész délutánt is. Mindenki tevékenykedett valami jó ügy érdekében, elmélyült, lelassult, megpihent, mondhatni megállt körülöttünk egy kicsit az idő.

A szombat délutáni tevékenykedéseink eredménye:

– személyes ajándékokat készítettek a 8.b-sek a velencei gyerekeknek Fila Edit tanárnő vezetésével

– sok-sok tálca süti készült az V. kerületi nyugdíjasoknak szinte pillanatok alatt Klug Viktória tanárnő vezetésével

– csodapolipok horgolódtak a koraszülötteknek Végh Borbála tanárnő vezetésével (csúcsidőben 43 diák horgolt a 12.c osztálytermében) (A polipok egyébként inkubátorokba kerülnek, hogy a kicsik a karjaikba kapaszkodva jobban és gyorsabban fejlődjenek. A karok ugyanis olyanok, mint a köldökzsinór.)

– 15 db fényfüzér készült a 8.b-vel nespresso kapszulákból és 3 adventi naptár a 9.d-vel, Matula Ilona tanárnő és Szegedi Gábor tanár úr együttműködésével, tele mesével, feladatokkal, játékokkal, hajtogatós ötletekkel. Wikonkál Hanna precíz, de igen szigorú vezetésével készültek el Czirók Adrienn tanárnő által előkészített, varrt és csipkézett szaloncukordíszek. Minden a KórházSulival kapcsolatban lévő intézményekbe (Bethesda, Pszichiátria, Mozgásjavító) kerül.

– nem maradhatott el a szendvics sem. A 9.f-ből két lány szervezte a kenést. 169 szendvics készült el, amiket két diákunk el is vitt a Dankó utcába, mivel “túl gyorsak” voltak a kenők.

– végtelen mennyiségű ruhából készült csodaturka épült a 12.f termében az Eötvös Diák és Szarka Eszter tanárnő vezetésével

– a hangulatfokozó pedig egy zenei workshop volt, amit Sas Tamás tanár úr vezetett 5 diákkal, az előkészületekben és szervezésben Szeredás Lőrinc tanár úr is segített. A 12. A osztálytermének ajtaja nyitva állt, szabadon csatlakoztak a gyerekek hangszerrel vagy anélkül. Mindkét csapat tanított a másiknak egy egy dalt, ezeket hallhattuk később a koncerten is.

Eszes Valéria tanárnő és Boldizsár Gergely tanár úr segítettek végig a szervezésben, Becker Andrea tanárnő és Varga Sára tanárnő pedig a helyszínen voltak az atombiztos hibaelhárítók.

Sok család eljött, kisgyerekek, nagyszülők és még két kutya is kibírta a kavalkádot.

Nagyon köszönjük mindenkinek a feledhetetlen hangulatot!

Nonline szervező csapata