“Gyárlátogatás”


Március 10-én ismét nagy sikerrel zajlott „gyárlátogatás” programunk, ami jóval túlmutat elnevezésén. Közel 30 különböző lehetőség közül választhattak diákjaink, hogy akár szó szerint is belessenek a kulisszák mögé. A bankszektortól az autóiparon át az oktatás és a művészet területén is kaphattak ízelítőt az adott terület kínálta lehetőségekből, a szükséges kompetenciákból.

Kísérő tanáraink visszajelzései is azt igazolják, hogy ez egy igazán különleges és hasznos program az Eötvösben:

„A Corvinuson minden állomáson mosolyogva vártak bennünket, mintha egy ENSZ-delegáció lettünk volna”

„ Elképesztően színvonalas pályaorientációs interaktív előadással készültek és nagy szeretettel vártak minket a KPMG-sek, enni és innivaló tömkelegével, kifejezetten kamaszokat célzó témákkal. Szerintem kivételezett helyzetben van az az Eötvös diák, aki egy ilyen látogatáson részt vehet, én nagyon sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttem és reménykedem, hogy ez az eseményünk a jövőben is mehet tovább.”

„ Kiemelnem a nemzetközi jogi irodát, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket, és minden idejükkel, erejükkel azon voltak, hogy a mi gyerekeinknek elmondjak, hogyan lehetnek sikeresek….. A diákjaink annyira érdeklődők voltak (és hasonlóan lelkesek, mint én lettem), hogy a kérdéseik miatt ráhúztunk még egy órát és senki nem sietett el.”

„ A BME látogatásról csak jó tapasztalatokat mondhatok. Két és fél órás, nagyon tartalmas programot állítottak össze számunkra, Összesen 9 (!) kutató beszélt az egyetemen folyó munkáról kisebb blokkokban, valamint labort és szerelőcsarnokot is látogathattunk…. Szívesen fogadtak minket és profi volt a szervezés is, mindenképpen érdemes lenne megtartani a jövőben is.”

Porsche Hungária: „nagyon jól szervezett, érdekes program volt. A diákokat nagyon kedvesen és profi módon fogadták, sok érdekes dolgot mondtak és mutattak.”