Budapesti 4. helyen végzett a profi fiú kosárlabdacsapat!

BUDAPESTI 4. HELYEN VÉGZETT A PROFI FIÚ KOSÁRLABDACSAPAT!

Ma a Városmajorban lejátszották a fiúk a Budapesti Döntőt, az eredmények:

elődöntők:
EÖTVÖS – József Attila 54-56
TE Gyakorló – Berzsenyi 92-87

3. helyért:
EÖTVÖS – Berzsenyi 79-82

1.helyért:
József Attila – TE Gyakorló 78-67

A továbbjutásról döntő első meccsről tudtuk, hogy nehéz lesz, és nem mi vagyunk az esélyesei, mert az ellenfélben 3 NB1/B-s játékos is van, és a kiegészítő embereik is erősek. Az 1. negyedet 4-pontos vezetéssel zártuk, de a 2. és 3. negyedben sokat hibáztunk, nem jöttek be a távoli dobásaink, így az ellenfél 10-15 ponttal is vezetett. A 4. negyed közepén elkezdtünk távolról is betalálni, és nagy hajrába kezdtünk: 10 pontos hátrányból 2 pontra feljöttünk, de vége lett a meccsnek.
A bronzmeccsnek már csak az volt a lényege, hogy jó legyen a hangulat, és hogy mindenki pályára tudjon lépni mindkét csapatban, mivel ennek a mérkőzésnek már nem volt igazi tétje.

És ezzel vége lett a profi kosarasaink idei diákolimpiai szereplésének. A lányokról írhattuk, hogy ők jövőre közel változatlan összeállításban próbálkozhatnak újra, ez ránk nem mondható, mert a pályára lépett 12 diákból idén 8-an végzünk, a maradó 4 játékosra és Szász Péter tanár úrra vár egy új profi csapat építése!

A Diákolimpia versenyei azonban még idén folytatódnak az Eötvösben: kosárlabdában (Eötvös Négerek, amatőr lány 4. korcsoportos csapat), kézilabdában és ultimate frizbiben! Nekik sok sikert kívánunk!

A fiú csapat névsora:
Balázs Brandt, Márton Budai, Dávid Erdélyi, Tibor Harsányi, Kasza Zsombor, Kiss Barna, Kosztricz Máté, Majs Lengyel, Kristóf Nagy, Kristóf Simon, András Szaki Szanthoffer, Várhegyi Boti

A kicsit szomorúra sikerült csapatkép mellett egy mai mérkőzésjelenet képével búcsúzunk, amelynek hátterében láthatók leghűségesebb szurkolóink, köszönjük nekik a kitartást!

Hajrá E5vös!!!
Szanthoffer András