A 2021/22-es tanév

Sailing Cape Cup

Június 16-án iskolánk 18 tanulója Berczelédi Réka tanárnővel részt vett egy a Balaton jövőjére is figyelő vitorlásrendezvényen. Diákjaink magukkal vitték a Seamet kiállítást, a Rehal termékeit, játékos kedvüket. Köszönjük, hogy a tanév végén is időt szántak erre a programra és képviselték az Eötvöst.

Büszkeségeink / díjazottak 2021-2022

Büszkeségeink / tantárgyi legjobbak 2021-2022

Büszkeségeink / OKTV eredmények 2021-2022

Büszkeségeink / versenyeredmények 2021-2022

Nagy sikerrel zajlott iskolánk udvarán a IV. Diákmozi-Kertmozi!

A filmlista önmagában remek volt, és minden estére sikerült az alkotókat, szereplőket is szép számban vendégül látnunk egy kötetlen beszélgetésre. Diákjaink gondoskodtak a büféről és a berendezésről, amit köszönünk nekik. Támogatóink nélkül nem sikerült volna ilyen színvonalas technikával megvalósítani ezt a három teltházas estét, amiért ismét nagyon hálásak vagyunk, hiszen célunk, hogy az Eötvös mindig többet adhasson!
Az idei program filmjei:

június 7.: Külön Falka
június 8.:Becsúszó szerelem
június 9.: Így vagy tökéletes

Pedagógusnap a suliban

Csodálatos és megható ajándékkal köszöntött minket a szülői kar pedagógusnap alkalmából.
Nagyon köszönjük nekik mindezt, és az egész évben mutatott támogatást és segítséget!

az Eötvös tantestülete és más dolgozói

12 órás foci

Május 21-én, szombat éjjel életre kelt az Eötvös. A diákönkormányzat szervezésében, a már hagyománnyá vált 12 órás foci bajnokságon vettek részt a diákok. Este hat és hajnali hat óra között egymást váltva mérte össze a képességeit húsz csapat. A meccsek hangulata a bajnokság utolsó meccsein megremegtette a tornacsarnok falait. A döntő alatt a szurkolók alig bírtak eleget ujjongani, hiszen a meccs végén percenként több gól is született. Persze a focizáson kívül más programok is színesítették az éjjelt. Megtelt termekben tudtak a diákok mozizni, táncolni, csocsózni, társasozni, és élőben honfoglalózni. A két év után újra megrendezett 12 órás foci mindannyiunknak örök élmény marad.
Gratulálunk a bajnokságot megnyerő Pajzán Pondróknak! A győztes csapat tagjai: Hajtó Marcell, Nagy Ábel, Kormányos Bence, Kozsik Bende, Jenei László, Takács-Ungár Benjámin és Pleesz Gergő.

FAVE napok

Május 18. és 24. között a Fazekas Mihály Gimnázium, az ELTE Apáczai Csere János Gimnázium, a Veres Pálné Gimnázium és az Eötvös közös rendezvénysorozata színesítette a mindennapjainkat. A négy gimnázium diákönkormányzatai, közösen, FAVE napokat szerveztek, amely keretében az iskolák egy-egy délután programokat szerveztek, ahol a gimnáziumok diákjai ismerkedtek, együtt sportoltak, táncoltak, és megannyi programon vettek részt. Többek között a Fazekasban ismerkedtünk a többi iskola diákjaival, az Apáczaiban a tanárok által alapított Pamela Anderson Band rock koncertjét ugráltuk végig, a Veres Pálnéban pedig röpiztünk és szabaduló-szobáztunk. Az Eötvös programjain a diákok összemérték a tudásukat fociban és sakkozásban, kaszinóztak, és az Eötvös hagyományos sportjában, a karamuban is kipróbálták magukat. Ezek után, a programsorozat lezárásaként, közösen táncoltunk és buliztunk az Eötvös pinceklubjában.

Országos Angol Nyelvi Verseny

2022. május 27-én lezajlott az Országos Angol Nyelvi Verseny döntője, amelyen 9 diákunk vett részt.
A 9. (I. Kategória) és 10. évfolyamos(II. kategória) tanulók számára rendezett versenyen megközelítőleg 2000 versenyző indult.
Diákjaink az alábbi eredményeket érték el:
Kovács Erik Marcell 10.C 1. helyezett Németh Katalin
Baranyi Márton 10.C 3. helyezett Németh Katalin
Kovács Miklós 9.C 5. helyezett Hegedűs Ilona
Bartucz Eszter Bianka 9.D 5. helyezett Hegedűs Ilona
További helyezettek: Nagy Dániel Gábor(10.D) 7. tanára:Németh Katalin , Nagy Baranabás (10.F) 12. tanára:Németh Katalin, Parnaki Ádám (9.Ny) 13. tanára:Németh Katalin, Kullai Ádám András (9.A) 13. tanára:Végh Anna, Lénárt András László (9.A) 18. tanára:Végh Anna

Ballagás 2022

Erasmus+

Május 16-20-a között zajlott gimnáziumunkban az Erasmus+ KA2 stratégiai partnerség keretein belül tananyagfejlesztési és szemléletformálási célból szervezett angol nyelvű diákkonferencia. A projektben részt vevő dán és olasz iskolák sajnos csak az előkészítő munkálatokban tudtak közreműködni, de német (Stuttgart) és portugál (Braga) partnerintézményeink delegációi gyümölcsözően működtek együtt iskolánk diákjaival. A konferencia kiinduló problémafelvetése a városi élet fenntarthatósága volt, melyen belül többek között az okosváros és a nagyvárosi közösségi kertészet kérdéseit járták körül a nemzetközi diákcsoportok eladások, módszertani képzés, idegenvezetés, terepgyakorlat és műhelymunkák révén. A nyár folyamán készül el a diákok által fejlesztett, a hagyományostól alapjaiban eltérő, fiatalos és praktikus digitális útikönyv az Erasmus+ együttműködésünkben érintett összes nagyvárosról.
Szervező tanárok: Mongyi Norbert és Szeiman József

Ebéd módosítás

Tisztelt Szülők/Pedagógusok/Diákok!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy mivel a 2022. június hónapra a befizetési napok tévesen kerültek megadásra (06.01, 06.02,06.03, 06.09, 06.10, 06.13, 06.14, 06.15 összesen 8 napra történt meg a befizetés) az intézmény kérésére az alábbi módosításokat eszközöljük:
• 06.07. és 06.08-i napokat átvezetjük 06.09-re és 06.10-re.
• a fennmaradó 3 befizetett napot (06.13, 06.14, 06.15) egységesen, központilag lemondjuk. (Szülői modulon történt befizetés esetén is !!!)
• A lemondott napok szeptemberben kerülnek jóváírásra.

Sporteredmények

Mezei Futó Diákolimpia 5. helyezés

 

Nagypályás Floorball Diákolimpia 4. hely

 

Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia 1. hely

 
Mészáros Dorottya (10.e)
Turi Vivien (11.a)
Kézdy Judit (12.c)
Torgyik Eszter (12.e)
Rátkai Zsófi (11.b)
  Kende Mátyás (9.e)
Dancs Ábel (9.e)
Balogh Botond (10.b)
Fok Miklós (10.d)
Nagy Barnabás (10.f)
Görömbey András (11.a)
Szóga Zsigmond (12.a)
Mozolai Brúnó (12.c)
Almás Vince (12.c)
Zentai Bálint (12.e)
  Nagy Villő (12.a)  

Gratulálunk!

Tavaszi Fesztivál

XII. Országos Fuvolaverseny

A XII. Országos Fuvolaversenyen iskolánk két diákja kimagasló eredménnyel végzett. László Zsófia Anna 9.D osztályos tanuló az 1. korcsoportban I. helyezést, Huray Hanna Hajnalka 9.E osztályos tanuló a 2. korcsoportban pedig II. helyezést ért el.

OKTV döntők

Latin OKTV

Tóth Gábor Á. (12.B)
5. helyezést ért el

Felkészítő tanár: Imre Flóra

Filozófia OKTV

Strbka Anna (11.B)
4. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: dr. Lakatos István

Történelem OKTV

Gödry Balázs Gergely (12.F)
5. helyezést ért el

Felkészítő tanár: dr. Herber Attila

Gratulálunk!

Egészségverseny

Március 19-én és 20-án rendezték meg a Semmelweis Egyetemen a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett Egészségversenyt. Három online forduló után a legjobb 36 csapat kapott meghívást a kétnapos döntőbe, ahol változatos és izgalmas gyakorlati, illetve elméleti feladatokat oldottak meg a versenyzők. A döntőbe jutás további feltétele egy projektmunka elkészítése volt. A 11.D-sek ötfős csapata 17. helyezett lett, projektmunkájukat pedig beválasztották a legjobb ötbe, így a versenyen személyesen is bemutathatták a döntő résztvevőinek.
A csapat tagjai: Cseh Natália, Kovács Tímea, Murguly Dalma, Szabó Eszter, Végh Levente,
Gratulálunk!

YRONS 15 – ismét jubilál az YRONS

2022. április 5-7. között idén harmadszor is online találkoznak

a természettudományos kutatás iránt érdeklődő diákok, hogy kísérleteik eredményét bemutassák egymásnak, tapasztalatot cseréljenek külföldi partneriskolákba – köztük az Eötvös József gimnáziumba – járó társaikkal.
Az idei konferencia témája a tudományos mozi – The Science Cinema, fővédnöke Svájc indiai nagykövete lesz. Iskolánkat ezúttal 19 jelenlegi 9-11. évfolyamos és 1 korábbi YRONS-os, ma már állatorvosként dolgozó-kutató diákunk valamint három tanárunk képviseli. A konferencia részletes programja az yrons.org honlapon olvasható.

Kémia OKTV

Müller David Andreas (11.D) Matula Ilona 16.
Káposztás Kristóf Zsolt (12.B) Ferenczyné Molnár Márta 20.
Kirchlechner-Farkas Bernadett Rita (12.B) Ferenczyné Molnár Márta 25.
A kémia OKTV II. kategória döntőjében
Mátyás Tímea (12.D) 5. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Ferenczyné Molnár Márta
A kémia OKTV I. kategória döntőjében
Tóth Gábor Á. (12.B) 2. helyezést ért el
Felkészítő tanár: Ferenczyné Molnár Márta

Gratulálunk!

Gyárlátogatás másképp


2022.03.04-én diákjaink egy fantasztikus „étlapból” válogathattak, hogy milyen profilú cégnél szeretnének bepillantást nyerni a folyamatokba, innovációkba, későbbi szaktudás igényekbe. A novemberi szakmai nap igazi gyakorlati kiegészítése volt ez, ahogy az a visszajelzésekből is látszik:
Folytatás …


Kéktúra Vértes és Nagymaros

EJG körbevezetés 2022

Kedves felvételiző nyolcadikosok!
Bizonyára hallottátok, hogy az Eötvösben minden évben megrendezésre kerül a körbevezetés nevű esemény, aminek az a célja, hogy egy kicsit belelássatok az iskolánk életébe, mielőtt eldöntitek, melyik gimnáziumban folytatjátok tanulmányaitokat.
Idén is várunk titeket nagyon sok szeretettel március 9-én 15:30-tól az Eötvösben.
Ha addig is szeretnétek kicsit belekukkantani, milyen programok várnak az Eötvösben vagy egyáltalán hogy telik nálunk egy átlagos nap a suliban minden kedves diáknak és szülőnek javasoljuk, hogy lépjen be az alábbi Facebook csoportba: EJG körbevezetés 2022
Ez egy privát csoport, így a belépéshez engedélykérés szükséges, de ezt minden kedves jelentkező számára biztosítani fogjuk.
És ne felejtsétek, találkozunk március 9-én 15:30-kor!

Pályázati siker: Gimnáziumunk Erasmus+ akkreditációt nyert!

Ez azt jelenti, hogy ÖT éven keresztül biztosított a gimnázium
pedagógusai és munkatársai számára, hogy többek között
szakmai továbbképzéseken, valamint
tanulóinak, hogy külföldi csoportos csereutakon, diákkonferenciákon és rövid – és hosszútávú külföldi egyéni tanulási célú külföldi mobilitásokon vegyenek részt
anélkül, hogy ehhez komolyabb anyagi áldozatot kellene hozniuk!

Egy rövid videóban próbáltuk meg összefoglalni az “Eötvös többet ad” mottónk esszenciáját.
Sort kerítettünk az oktatás alatti lehetőségek mellett a tanulmányokon kívüli tevékenységekre, szervezetekre, diákközösségekre, amelyek átszövik az Eötvös polgárok napjait. Ezen kívül a videó tartalmaz olyan egyedi Eötvösös eseményeket, amelyek kikapcsolódást nyújtanak diáktársainknak az év folyamán, mint az Eötvös Napok vagy a Tavaszi Fesztivál. A videó angol nyelven, a Szeiman József tanár úr vezetése alatt zajló Erasmus YOU: Growing up in times of change program keretében készült Mongyi Norbert tanár úr csoportjának tagjaival. Nagy köszönettel tartozunk az Eötvös Médiának a videó képanyagáért.

Folytatás …

Országos Floorball Diákolimpia


Az Országos Floorball Diákolimpián 5. helyezést elért csapat tagjai: Weiler Krisztina 8.a, Pajor Blanka 8.b, Balsai Liza 9.ny, Herczeg Anna 9.ny, Makra Kata 9.ny, Szalay Róza 9.ny
Gratulálunk!

Az írásbeli felvételi dolgozatok statisztikai mutatói

6 évfolyamos: 4 évfolyamos:
dolgozatírók száma: 132 fő dolgozatírók száma: 35 fő
matematika dolgozatok átlaga: 35,69 pont matematika dolgozatok átlaga: 39,86 pont
matematika dolgozatok mediánja: 36 pont matematika dolgozatok mediánja: 43 pont
magyar dolgozatok átlaga: 37,79 pont magyar dolgozatok átlaga: 41,43 pont
magyar dolgozatok mediánja: 39 pont magyar dolgozatok mediánja: 43 pont
összpontszámok átlaga: 73,48 pont összpontszámok átlaga: 80,58 pont
összpontszámok mediánja: 75 pont összpontszámok mediánja: 84 pont

Információk az írásbeli felvételiről

Tisztelt Szülők!
Tisztelettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük az Eötvös József Gimnáziumban írja meg a központi felvételi dolgozatot!
Sajnos a járványhelyzet miatt speciális szabályokat kell betartanunk, ezekről és a felvételi menetéről szeretném tájékoztatni Önöket!
A központi írásbeli felvételi időpontja 2022. január 22. 10 óra. A bejáratnál való tömörülést úgy próbáljuk elkerülni, hogy a terembeosztást feltesszük a honlapunkra. A tanulók neve nem, csak a 11 jegyű oktatási azonosítójuk fog szerepelni a kiírásnál. (Kivéve azokat, akiknek nincs ilyen.) Az épületbe 9.15-től lehet bejönni, azt kérjük, legkésőbb 9.45-ig mindenki érkezzen meg!
Folytatás …

TársasTár a könyvtárban


Idén iskolánkban megnyitottuk a TársasTárat, ahonnan minden diák és tanár egyaránt kölcsönözhet társasokat, ingyen, akárcsak könyveket a könyvtárból. A TársasTár az iskolánk könyvtárában kapott helyet, indulásként közel 50 darabos játék-készletével. A társasokat az iskolánk könyvtárának katalógusában is lehet keresni (pl a “társasjáték” címszóra minden találat megjelenik).
Folytatás …

Varga Laci bácsi

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy életének 89. évében elhunyt Varga László nyugdíjas testnevelő kollégánk, iskolánk Vargalacibácsija.
1957 és 2000 között tanított az Eötvösben.
Érzékenysége, finom humora, toleranciája, szeretete nevelési elképzelései miatt nyugodtan mondhatjuk, hogy összes diákja és kollégája tisztelte és szerette.
Személyiségével iskolánk ikonikus alakjává vált, az Eötvös szellemiség őrzőjévé és egyik megtestesítőjévé.
A balatonfenyvesi Eötvös-tábor 1958-as megalapításánál ott bábáskodott Kiss Istvánnal együtt, majd hosszú évekig a tábor szervezője és vezetője volt.
Az élettől sosem kérdezte, hogy miért, tette a dolgát. A saját teljes életét élte, ezt megadta neki a sors.

Úgy gondoljuk, elvégezte feladatát, ami miatt itt volt velünk a Földön.

Karácsonyi koncert

Tavaly csak digitális koncertet tudtunk adni az érdeklődőknek, idén azonban újra élőben folytatódhat a sok évtizedes hagyomány.
Az iskola kórusa, zenélő diákjai, és az öregdiákok Jubileumi kórusa adott műsort diákjainknak és tanárainknak a Tornacsarnokban.
nagyon köszönjük a szereplőknek a programot

Velencei gyerekek karácsonya


I

Minden évben gyűjtünk az itt elő gyerekeknek ajándékokat, és a pandémia előtt az iskolába érkező képviselőiknek egy kis karácsonyi műsor és közös játék keretében személyesen adtuk át nekik ezeket.
Most ez nem lehetséges, így csak elküldeni tudtuk az ajándékokat békés ünnepeket és boldog új esztendőt kívánva nekik.
Köszönetet az ajándékozóknak!

Szalagavató bál 2021

Nagy örömünkre élőben megtarthattuk iskolánk 167. tanévének szalagavatóját!
Igazán elégedettek lehetünk végzőseink osztályfilmjeivel, osztálytáncaival
és keringőivel. Köszönjük a tanárok zenés produkcióját!
Köszönjük a szervezőknek, hogy feledhetetlen élménnyé tették az estét!

ENMUN 2021 összefoglaló

December 4-én és 5-én megrendezésre került iskolánkban az ENMUN (Eötvös Nemzeti ENSZ-modell) 2021-es eseménye. Az idei alkalom azért is volt különleges, mert két év után először tudtuk személyes jelenléttel megszervezni a konferenciát.


Folytatás …

1984

A darabot előadták: Dezső Luca, Lendvai Máté, Macher Máté, Nemecskó Nóri, Palkó-Lappints Anna, Probojcsevity Lili, Szögi Petra