A 2014/15-ös tanév

Kiállítás megnyitó

Kiállítást szerveztünk a Heim Pál Gyerekkórházban fekvő gyerekek és iskolánkba járó diákok alkotásaiból. Mindkét intézmény gyermekei a „Fény” témakörében alkottak. Festmények, grafikák, fotók, térplasztikák és versek alkotják a kiállítás anyagát.

Folytatás …

Ebédbefizetés – szeptember

Tisztelt Szülők!
Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2015/2016 tanév szeptember hónapjára az ebédbefizetés csak és kizárólag készpénzzel történhet. Átutalásos ebédbefizetést nem áll módunkban erre a hónapra elfogadni.

A normatív étkezési kedvezmény igényléséhez szükséges nyilatkozatot le lehet tölteni innen, illetve a helyszínen is kitölthető az.
Bővebb tájékoztató ITT található.
Ha az ebédbefizetéssel kapcsolatban bármilyen kérdésük merülne fel, az alábbi e-mail címre írhatnak: ebed@fazekas.hu

A 2015/16-os tanévre felvételt nyert tanulók

Az egyes osztálytípusokba felvett tanulók oktatási azonosítói:

Kérjük a felvételt nyert tanulók szüleit, hogy a felvételről szóló írásbeli értesítést és a további teendőkhöz szükséges papírokat az alábbi időpontokban vegyék át:

2015. április 27. hétfő (14:00 – 18:00)
2015. április 28. kedd (7:00 – 18:00)

Témanapok

Március 30-a és április 1-je között.
Program:
7. osztályoknak: A víz – kémia-biológia-ének-rajz tantárgyi együttműködés
Az olimpiák története – történelem-testnevelés tantárgyi együttműködés
8. osztályoknak: fizika háziverseny, biológia a Természettudományi Múzeumban, matematika határok nélkül verseny
9. osztályoknak: dráma
10. osztályoknak: második idegen nyelv, kémia-földrajz-művészetek zárás, pályaorientációs program
11. osztályoknak: A fakultáció és második idegen nyelv
12. osztályoknak: történelem, matematika és ötödik tárgy írásbeli próbaérettségi

Szülői Klub

A Szülői Klub tavaszi beszélgetése március 30-án 17 órától lesz. Témája: Hogyan lehet sikeres a gyerek a tanulásban?
A beszélgetés helyszíne a földszinten található földrajz szaktanterem, minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk!

Pályaprogram 2015

PályaProgram 2015

Az április 1-i témanapon 10.-es tanítványainknak pályaorientációs foglalkozásokat tartunk.

A különböző szakmák megismerésére által a fakultáció kiválasztását, közvetve a későbbi sikeres pályaválasztást szeretnénk segíteni.

Április 1.szerda délelőtt  – mint minden témanapon – kötelező megjelennetek, de a két turnusban meghirdetett rendezvények közül szabadon választhattok (bizonyos létszámhatárig). Folytatás …

Budapest-szakkör

Már csak 6 szabad hely!

Jelentkezni Molnár Ágnes tanárnőnél lehet.
Egy Bauhaus-séta lesz a következő programunk március 20-án 15 órától, a bemutató kb. 2,5 órás. Művészettörténész értelmez és magyaráz, és be tudunk menni a házakba is. A séta nem ingyenes, 1500 Ft / fő. Korlátozott a létszám, aki befizeti, jöhet. Mindenkinek ajánljuk, főleg a felsőbb évfolyamoknak.

YRONS 2015 konferencia az egészségről


A Természettudományok Ifjú Kutatói 8. konferenciájának 2015. március 23-28. között iskolánk ad otthont.

Az idei találkozón 8 ország 47 diákja és 10 tanára vesz részt, vendéglátásukat, programjaikat

mintegy 80 lelkes Eötvös-diák segíti.

A konferencia központi témája az Élethosszig tartó Egészség. A résztevő fiatalok hazájukban, ebben a

témában, különféle nézőpontokból végeztek önálló, tudományos igényű vizsgálatokat. Most ezek

eredményeit kiselőadások formájában, angol nyelven ismertetik és vitatják meg egymással.

A konferencia hivatalos eseményeit különböző kulturális programok színesítik, lesz buszkirándulás a

Dunakanyarba, városnézés idegenvezetéssel, Parlamentlátogatás, búcsúest nemzetközi programokkal és élőzenei koncerttel.

Folytatás …

Négy- és ötévfolyamos felvételi rangsor

Kedves Felvételizők, Tisztelt Szülők!

Az ideiglenes felvételi rangsor a négyévfolyamos osztályokba:
matematika – emelt nyelv C osztály (01-es tagozatkód)
természettudomány – emelt nyelv D osztály (02-es tagozatkód).
humán – emelt nyelv F osztály (03-as tagozatkód)

Az ideiglenes felvételi rangsor az ötévfolyamos osztályokba:
haladó angol – kezdő német NY osztály (07-es tagozatkód)
haladó német – kezdő angol NY osztály (08-as tagozatkód)

A fentebb közölt listák ideiglenes listák! Egy adott tagozaton minden olyan jelentkezőt rangsorolnunk kell, aki azt a tagozatot megjelölte, és a felvételi eljárás minden részén eredményesen vett rész. Ennek következtében – nagy örömünkre – több olyan felvételiző is van, aki több tagozatunkra is jelentkezett és nagyon szép eredményt produkált, tehát több listán is előkelő helyen áll. Természetesen ők is csak egy tagozatra nyernek felvételt (arra, amelyet elsőként választottak), így azok, akik a többi listán mögöttük állnak, ilyenkor egyet előre lépnek. Az eddigi tapasztalatok alapján tudjuk azt is, hogy – nagy-nagy sajnálatunkra – vannak olyan felvételizők is, akik nem a mi iskolánkat választják elsőként. Természetesen ebben az esetben is előre lépnek a listán mögöttük szereplők.
Éppen ezért szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmet arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között, nem érdemes az iskolák (tagozatok) sorrendjét megváltoztatni. Változtatni csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott az elképzelésük, hogy melyik iskola melyik tagozata lenne Önöknek a legjobb.

Hatévfolyamos felvételi rangsor

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Az ideiglenes felvételi rangsor a hatévfolyamos osztályokba
német nyelvre (05-ös tagozatkód) és angol nyelvre (06-os tagozatkód).

Szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmet arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között, nem érdemes az iskolák (tagozatok) sorrendjét megváltoztatni. Változtatni csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott az elképzelésük, hogy melyik iskola melyik tagozata lenne Önöknek a legjobb.

Négy- és ötévfolyamos szóbeli – 2015. február

Kedves Nyolcadikos Felvételiző!

Iskolánkba összesen 845 nyolcadikos jelentkezési lap érkezett . A szóbeli meghallgatásra a 01 (C osztály) tagozaton azokat tudjuk behívni, akiknek az írásbeliken elért pontszáma (max.100 pont) és az általános iskolából hozott osztályzataiból kapott pontszáma (max.50 pont) együttesen eléri vagy meghaladja a 135 pontot. Ugyanez a ponthatár a 02 (D osztály) tagozaton 132 pont, a 03 (F osztály) tagozaton 131 pont, a 07 (Ny osztály haladó angol) tagozaton 132 pont, a 08 (Ny osztály haladó német) tagozaton 128 pont.
Folytatás …

Hatévfolyamos felvételi, szóbeli és körbevezetés – 2015. február

Kedves Hatodikos Felvételiző!

Iskolánkba összesen 441 jelentkezési lap érkezett a hat évfolyamos gimnáziumi képzésre. A szóbeli meghallgatásra mindkét tagozaton azokat tudjuk behívni, akiknek az írásbeliken elért pontszáma (max. 100 pont) és az általános iskolából hozott osztályzataiból kapott pontszáma (max.50 pont) együttesen eléri vagy meghaladja a 125 pontot.

A behívott tanulók szóbeli vizsgájának időpontját, helyszínét és a szóbelire kapott tárgyat a mellékelt táblázat tartalmazza: Hatosztályos szóbeli felvételi beosztás.

A felvételi tájékoztatónkban leírtaknak megfelelően a szóbelire bejutott gyerekeket szeretettel várjuk február 20-án, pénteken délután az iskola épületét, a vizsga helyszínét bemutató sétára és utána egy közös játékra. Az erről szóló tájékoztató levelet mellékeljük: Szülői tájékoztató a hatosztályos körbevezetésről.

Moss László

Ebédbefizetés – március

Tisztelt Szülők!

Az ebédbefizetés március hónapra 2015. február 20-án, pénteken 8.00-13.00 óráig és 23-án, hétfőn 8.00-15.00 óráig lesz az iskola pénztárában. A pótbefizetés február 24-én, kedden 8.00-15.00 óráig lehetséges! Azok, akik átutalással szeretnék fizetni a márciusi étkezés díját, az átutalást LEGKÉSŐBB FEBRUÁR 24-ig rendezzék.
Tájékoztató az utalással történő fizetésről ITT!
Folytatás …

Budapest-szakkör

A következő programunk február 20-án a felújított Rudas-fürdő megismerése vezetéssel. Találkozás 14.30-kor a portánál, vagy 14.45-kor a fürdő előtt. Kérjük a résztvevőket, hogy jelezzenek Molnár Ágnes tanárnőnek, mert a létszámot le kell jelenteni.
Köszönjük!

Ebédbefizetés – január

Tisztelt Szülők!

Az ebédbefizetés január hónapra 2014. december 16-án, kedden és 17-én, szerdán 8.00-15.00 óráig lesz az iskola pénztárában. A pótbefizetés december 18-án, csütörtökön 8.00-13.00 óráig lehetséges! Tekintettel a decemberi hónap rövidségére, kérjük azokat a szülőket, akik átutalással szeretnék fizetni a januári étkezés díját, az átutalást LEGKÉSŐBB DECEMBER 15-IG rendezzék.
Tájékoztató az utalással történő fizetésről ITT!
Folytatás …

Velencei gyerekek Karácsonya

A velencei gyermekotthon gyerekei számára rendezett karácsonyi program december 16-án lesz 15 órai kezdettel a pinceklubban.
A gyűjtött, becsomagolt ajándékokat december 8-ától 13-áig reggel 8 és negyed 9 között vagy a nagyszünetben várják a 10. E osztály diákjai az alagsori mérőhelyiségben.

Ebédbefizetés – december

Tisztelt Szülők!

Az ebédbefizetés december hónapra 2014. november 21-én, pénteken 8.00-13.00-ig, és 24-én, hétfőn 8.00-15.00 óráig lesz az iskola pénztárában. A pótbefizetés november 25-én, kedden 8.00-15.00 óráig lehetséges! A 2014. december havi ebédet átutalással is lehet fizetni 2014. november 20-ig.
Tájékoztató az utalással történő fizetésről ITT!

Fontos információ az étkezési regisztrációról

Folytatás …

Négyosztályos nyíltnapok

A négy- és ötévfolyamos osztályok iránt érdeklődők számára november 25-26-án lesznek nyíltnapok iskolánkban. Találkozás a díszteremben: 2. órára 9:00, 3. órára 10:05, 4. órára 11:10, 5. órára 12:15, 6. órára 13:15 , innen kísérjük el a látogatókat az órára. Mindkét napon 14.30 órakor kezdődik az igazgatói tájékoztató a díszteremben, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

E5vös Napok 2014

Kedves Diákok!

Az alábbi dokumentumban találtok részletesebb leírásokat az egyes előadásokról, a jelentkezési lap itt lesz elérhető a weboldalon.
E5vös Napok 2014 előadások, tájékoztató ITT!
Programajánló ITT!
“Műsoron kívül”
dr. Mérő László matematikus, pszichológus, egyetemi tanár (ELTE PPK) ‘A csodák logikája – A kiszámíthatatlan tudománya” című előadása október 16-án, csütörtökön 15.30 és 17 óra között lesz.
Az előadás helyszíne a 10-es földrajz szaktanterem.

Ebédbefizetés – november

Tisztelt Szülők!

Az ebédbefizetés november hónapra 2014. október 20-án, hétfőn és 21-én, kedden 8.00-15.00 óráig lesz az iskola pénztárában. A pótbefizetés október 22-én, szerdán 8.00-13.00 óráig lehetséges! A 2014. november havi ebédet átutalással is lehet fizetni 2014. október 20-ig.
Tájékoztató az utalással történő fizetésről ITT!

Fontos információ az étkezési regisztrációról

Folytatás …

MUN/BIMUN hírek egy helyen

Kedves Érdeklődő!

A baloldalon található “MUN/BIMUN hírekre” kattintva elérhetőek az iskolánk által szervezett konferenciáról, a külföldi MUN konferenciákról, az előkészületekről és a MUN-Clubról szóló híreink.

Gólyatáborok

Első éves hat- és négyévfolyamos diákjaink gólyatáborának időpontja október 3-5.
A helyszínekről és az indulásról a táborok vezetői tájékoztatják a résztvevőket.

Walk The Wish

Figyelem! Helyszínváltozás.

Az esőzésre való tekintettel a megnyitó az iskola Dísztermében kerül megrendezésre!

A második saját szervezésű sétánkat szeptember 12-én 15.30 órai kezdettel tartjuk a Margitszigeten. Minden érdeklődőt szertettel várunk! Részletek itt!

Tanévnyitó ünnepség

A 2014-2015-ös tanévünk tanévnyitó ünnepsége szeptember elsején 9 órakor lesz az Eötvös téren. Rossz idő esetén találkozunk a szobornál, majd bevonulunk az iskolába. Utána az iskolában osztályfőnöki órák lesznek.