Tájékoztatás a beiratkozás rendjéről

Kedves Leendő Diákjaink, Tisztelt Szülők!

A beiratkozás iskolánkba 2020. június 22-én lesz. A beiratkozás rendjét az osztályfőnökök szervezik, akik kapcsolatba fognak lépni Önökkel a korábban már használt elektronikus felületen. Természetesen a jelenlegi helyzetben nem kötelező a személyes megjelenés, de kérjük, hogy amennyiben nem tudnak megjelenni, tájékoztassák az osztályfőnököt!

A 2019/2020. tanév rendjéről szóló 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet szerint a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló személyesen, vagy elektronikus úton is beiratkozhat. Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás Középfokú Intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Sajnos pillanatnyilag nem tudjuk, hogy ezen a felületen változtattak-e a tavalyi évhez képest, de minden tudomásunkra jutott információt azonnal továbbítunk Önöknek a gyermek hivatalos e5vos.hu-s e-mail címén keresztül. (A korábbi tapasztalataink alapján azt javasoljuk, hogy a tanuló általános iskolájánál tájékozódjanak arról, hogy a születési hely rubrikában pontosan mi szerepel. Nem mindegy, hogy Budapest, vagy Budapest VII. kerület, egyéb lehetőségekről nem is beszélve.) Kérjük, hogy amennyiben módjukban áll, válasszák a BKI folyamatot! Ha problémába ütköznek akkor a balga.attila@e5vos.hu e-mail címre küldjék el kérdéseiket, amennyiben tudunk, segítünk. Arra kérjük Önöket, hogy az e-Ügyintézést 2020. június 19-ig intézzék!

Amennyiben a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudják megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatják. Ugyanakkor kérjük Önöket, hogy amennyiben lehetséges, ezeket az adatokat a június 22-i személyes beiratkozáson mutassák be.

Lehetőség van arra is, hogy  a tanuló a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer alapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, későbbi időpontban is benyújthassa az iskolához.

Kérjük, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a gyermek e5vos.hu-s e-mail címére érkező üzeneteket!