Fontos információk az online szóbeli felvételiről

Kedves Szóbelizők, Tisztelt Szülők!

A vírushelyzet romlása miatt úgy döntöttünk, hogy nem szeretnék a felvételizők és családjaik egészségét feleslegesen veszélyeztetni. Emiatt

ONLINE SZÓBELI FELVÉTELIT TARTUNK!

Ennek első lépése, hogy minden szóbelire behívott tanulónak átmenetileg egy az e5vos.hu domainhez tartozó e-mail címet hozunk létre az online felvételi minél egyszerűbb és zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében.

Mindenkinek, aki megadott értesítési e-mail címet (aki többet is megadott, ott az édesanya e-mail címét választottuk) küldünk egy e-mailt, amely tartalmazza a gyermek e5vos.hu-s azonosítóját és a belépéshez szükséges információkat. A levél feladója a worksplace-noreply@google.com és formája nagyjából az alábbi:

A levél tartalma arról értesít, hogy egy új fiókot hoztunk létre az e5vos.hu domainben, ami a Google Workspace for Education alkalmazásgyűjtemény része. Az első belépés a levélben található Bejelentkezés gombbal kezdeményezhető:

A Bejelentkezés gombra kattintva az account.google.com oldalon először el kell fogadnunk a használati feltételeket!

Miután az elfogadás gombra kattintottak, a következő oldalon egy jelszót kell megadniuk (a két szövegdobozban ugyanazt). A későbbiekben a kapott névvel és az itt beállított jelszóval tudnak a fiókba bejelentkezni. A jelszó álljon legalább 8 karakterből!

Folytatásként a Google bemutatja az alkalmazások egy csoportját, amelyek elérhetőek az e5vos.hu domainből. Kérjük, hogy először válasszák egy kattintással a Gmail alkalmazást!

A következő panalen fogadják el az intelligens funkciók használatát, majd ezt követően elolvashatják a Google rendszertől kapott két üdvözlő levelet.

Minden további értesítést erre az e-mail címre küldünk, ezért nagyon fontos, hogy sikeresen be tudjanak lépni és naponta többször (a hét végén is) olvassák el az ide érkező leveleket!

A kapott e5vos.hu fiókból kijelentkezni a jobb felső sarokban lévő Eötvös logót és keresztnevünk kezdőbetűjét tartalmazó gombra kattintva, majd a Kijelentkezést választva lehet.

A későbbiekben bármikor bejelentkezhetnek az e5vos.hu fiókba ugyanúgy, mint egy másik Gmail fiókba a www.gmail.com oldalon. Figyeljenek arra, hogy a felhasználói azonosító végződése mindenképpen az e5vos.hu legyen, tehát az előbbi példában szereplő tanulónál a belépés a következő:

Majd a következő panelen az Önök által megadott jelszóval tudnak továbblépni!

Amennyiben nem kapták meg a megfelelő e-mailt pénteken (2021.03.05) 17 óráig, akkor kérjük, hogy érdeklődjenek a +36 (20) 566-45-18 telefonszámon!

Aki nem adott meg értesítési e-mail címet, azt munkatársaink a pénteki (2021.03.05.) folyamán megkeresik a megadott telefonszámukon.

Hangsúlyozzuk, hogy ez csak az első lépés, a további információkat a kapott e-mail címen találják majd!

Amennyiben valakinek az otthoni lehetőségei nincsenek meg az online felvételihez (megfelelő internetkapcsolat, megbízhatóan működő kamera és mikrofon), akkor számára az iskolában biztosítunk hozzáférést. Kérjük, hogy ezt az igényüket minél előbb jelezzék a balga.attila@e5vos.hu e-mail címen, vagy a +36 (20) 566-45-18-as telefonszámon.