A 2016/17-os tanév

Igazgatói tájékoztató

Kedves Belépő Diákjaink és Szüleik!
A hatosoknak május 23-án 17 órakor közös igazgatói tájékoztató lesz a Díszteremben, majd utána szülői értekezlet az egyes osztályoknak.
A négyeseknek és ötösöknek május 24-én lesz ugyanez.
Mindenkit sok szeretettel várunk!

OKTV eredmények 2017

 Szirmai Róbert 11. D

2.

 Kormosi Áron 11. F

3.

 Stinner Eper 11. C

4.

 Szél Emese 12. B

4.

 latin nyelv  angol nyelv I. kategória  angol nyelv I. kategória  biológia II. kategória
 Imre Flóra  Németh Katalin, Varga János  Németh Katalin  Hajdú Zoltánné Klug Viktória
 Szurop Szonja 11. A

4.

 Szirmai Ádám 12. D

5.

 Szirmai Róbert 11. D

7.

 Debreceni Luca 12. F

9.

 mozgóképkultúra  kémia II. kategória  angol nyelv I. kategória  latin nyelv
 Boldizsár Gergely  Dancsó Éva  Németh Katalin  Imre Flóra

Folytatás …

A 2017/18. tanévre felvettek oktatási azonosítója

Hat évfolyamos
0005-ös kód (német nyelv)
0006-os kód (angol nyelv)

Öt évfolyamos
0007-es kód (haladó angol, kezdő német nyelvi előkészítő)
0008-as kód ((haladó német, kezdő angol nyelvi előkészítő)

Négy évfolyamos
0001-es kód (emelt matematika-nyelv tagozat)
0002-es kód (emelt természettudomány-nyelv tagozat)
0003-as kód (emelt humán-nyelv tagozat)

A felvételről és a további teendőkről szóló személyes értesítést április 25-én, kedden 14-18 óráig vagy április 26-án, szerdán 7-18 óráig lehet átvenni az iskolában.

Jubilál az YRONS!

A Kutató Eötvös Diákok Vándordíjáért (KEDV) kiírt verseny idei legjobbjai, hét Eötvös-diák április végén a 10. YRONS természettudományos diákkonferenciára, Norvégiába utazik, ahol saját kutatásaik bemutatása mellett sokféle kulturális és szabadtéri programban vesz majd részt.
Az Arendalba nyolc országból érkező középiskolás korú fiatalok a vendéglátó családok közreműködésével – hagyományokhoz híven – idén is egy különleges hetet tölthetnek együtt, szakmai és nyelvi kompetenciáik fejlesztésén túl tudományos kapcsolatokat, új barátságokat is köthetnek.

Szülői Klub

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az idei tanévünk harmadik szülői klubjára!
Téma: Az iskolai demokrácia kihívásai
2017. április 20-a 17 óra, földrajz szaktanterem

2 ezüst a Mezeifutó Diákolimpián

Április 11-én, Gödöllőn megrendezett Országos Mezeifutó Diákolimpián várakozáson felül teljesítve, fantasztikusan szerepeltek diákjaink. Az ország legjobb korosztályos közép-és hosszútávfutói között Urbán Zita (8.a) egyéniben is, és a IV. korcsoportos lányokkal csapatban is ezüstérmet szerzett.

Urbán Zita (7.a) Spiller Tiziana (7.a) Pogány Lilla (9.ny) Berczik Sára (9.a) Bánk Bori (8.b)

Folytatás …

Nemzetközi karate torna

Bihary Boglárka 7.A osztályos tanulónk, fantasztikus eredményeket ért el karatéban. 2017-ben a Tatami kupán és a Slovakia Grand Prix Nemzetközi versenyeken elért 2. és 1. helyezésével, kvalifikálta magát az októberben Tenerifén megrendezésre kerülő világbajnokságra, a 14-15 évesek között.

Eredményéhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

BIMUN 2017

BUILDING BRIDGES / BIMUN 2017 // Árilis 6-11.
Elkezdődött az idei Diák ENSZ Konferencia, aminek 7. éve ad otthont iskolánk. A saját szervezésű konferencia nyitóeseménye az Uráni Filmszínházban zajlott, a 12 bizottság ülései szombaton kezdődnek, a záróesemény a Városházán lesz.
 

Folytatás …

Arany – Bálint András előadóestje

Ha az Ezeregyéjszaka dzsinjei egy nap felkapnák Magyarországot és elvinnék a távolabbi egekbe, úgyhogy a helyén nem maradna semmi más, csak Arany János tizenkét kötete, ezekből mágikus könyvekből maradék nélkül ki lehetne olvasni a magyarság képét. (Szerb Antal) 
Irodalmi tanácsadó: Réz Pál, Asszisztens: Őri Rózsa, Rendező: Forgács Péter
 
A Tavaszi Fesztivál további programjai ITT. Szülőket és Öregdiákjainkat is szeretettel várjuk!

Felvételi rangsor 2017

Kedves Felvételizők, Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban közölt listák ideiglenes listák! Egy adott tagozaton minden olyan jelentkezőt rangsorolnunk kell, aki azt a tagozatot megjelölte, és a felvételi eljárás minden részén eredményesen vett rész. Ennek következtében – nagy örömünkre – több olyan felvételiző is van, aki több tagozatunkra is jelentkezett és nagyon szép eredményt produkált, tehát több listán is előkelő helyen áll. Természetesen ők is csak egy tagozatra nyernek felvételt (arra, amelyet elsőként választottak), így azok, akik a többi listán mögöttük állnak, ilyenkor egyet előre lépnek.

Az eddigi tapasztalatok alapján tudjuk azt is, hogy – nagy-nagy sajnálatunkra – vannak olyan felvételizők is, akik nem a mi iskolánkat választják elsőként. Természetesen ebben az esetben is előre lépnek a listán mögöttük szereplők.
Éppen ezért szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmet arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között, nem érdemes az iskolák (tagozatok) sorrendjét megváltoztatni. Változtatni csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott az elképzelésük, hogy melyik iskola melyik tagozata lenne Önöknek a legjobb.

 
Folytatás …

Körbevezetés

Kedves Szóbelire Behívottak!
2017. március 13-án tartjuk a négy és öt évfolyamos érdeklődők részére a körbevezetést.
A regisztráció a földszinti aulában lesz 15 óra 30-tól.
A program 16 órakor kezdődik és kb. két órát tart.
A kísérő szülőknek az iskolánk igazgatója tart körbevezetést.

Ebédbefizetés – március

2017. február 9-én csütörtökön, 8:00 – 15:00 óráig
2017. február 13-án hétfőn, 8:00 – 12:30 óráig

Átutalással fizető szülők 2017. február 20-ig tudják utalni a márciusi térítési díjat.
(közlemény rovatban feltüntetni: gyermek neve, osztálya, az iskola nevének rövidítése: EJG és március havi étkezés)
INFORMÁCIÓK ITT!

Kéktúra

Kedves Mindenki!
Biztosan sokan hallottatok már a kéktúra szakkörről. Ezzel a videóval szeretnénk kedvet csinálni azoknak is akik eddig még nem sokat hallottak a túrákról. Nagyon jó hangulattal várunk mindenkit, gyönyörű helyeken járunk, érdemes velünk tartani akár csak néhány alkalommal is. Ha kedvet kaptál, érdeklődnél, csatlakozz a csoportunkhoz ejgkektura facebook csoport.
Kéktúra csapat

Yrons 2016 Dubaiban: Youth-Science-Partnership

yrons-2016-dubai-086-logo

Két írást olvashatnak a konferenciáról, az egyiket Sándor István tanár úr jegyzi, a másik Örsi Marcell (10. C) élménybeszámolója.

 
Új innovációk a természettudományokban címmel kiváló szakmai tartalmú és a jövő szempontjából is ígéretes Yrons konferenciát rendezett az indiai Amity Egyetem iskolaközössége idén épült Dubai campusán. A találkozó keretében a hét fiatal EJG-s diák angol nyelven mutathatta be önálló kutatását a Yrons partneriskolákba járó, hasonló korosztályú társainak; ez önmagában is egy elképesztő történet!

 

 
Folytatás …

Tehetséggondozó szakkör

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!
A gimnázium tehetséggondozó szakkörei a második félévben is folytatódnak a hatodik és a nyolcadik évfolyamos diákoknak is.
A foglalkozások az első félévben már megszokott napokon és időpontokban kezdődnek. Mindenkinek ugyanakkor, ahogyan eddig. Valószínű, hogy a létszám alakulása miatt a csoportok összetétele változni fog, de ez nem érinti ezt az időbeosztást.
IDŐPONTOK ITT!
Folytatás …

Szülői Klub

IDŐPONTVÁLTOZÁS!
A Szülői Klub következő beszélgetése 2017. január 19-én lesz 17 órától a Földrajz szaktanteremben.
Témáink:
1. A házirendről (módosított pontok, vitás kérdések, hiányzó szabályok)
2. Időmenedzselés serdülőkorban

Szülői tájékoztató

Kedves Szülők! 
A hat évfolyamos osztályainkba jelentkezők szüleinek tájékoztatója 2017. január 4-én szerdán 17.00 órakor a négy és öt évfolyamosok szülők tájékoztatója pedig, 2017. január 5-én csütörtökön 17.00 órakor kezdődik a díszteremben.

Ebédbefizetés – január

Figyelem változás!

Tisztelt Szülők!

A GSZ igazgatójától érkezett levél értelmében az ebéd beszedéséhez szükséges programot 2017. január 4-től 08-ig leállítják, ezért a holnapi ebéd befizetést le kell mondanunk!
Az étkezési díjakat 2017. január 9-én hétfőn 8.00-14.00 óráig és január 13-án pénteken 8.00-13.00 óráig tudják befizetni.

Megértésüket köszönjük!

Az átutalással történő befizetésekről információ ITT!

YRONS, idén kilencedszer

A tavalyi Kutató Eötvös Diákok Vándordíjáért (KEDV) megrendezett versenyen eredményesen szereplő hét diákunk 2016. december 15-21. között Dubaiba, az Egyesült Arab Emirátusokba utazik, ahol partneriskolákkal közösen megrendezett YRONS 2016 Nemzetközi Természettudományos diákkonferencián vesz részt.
Folytatás …

Hammi cserekapcsolat (német nyelvű)

2017. március 7-14. között 33-an utazunk Hammba, a Ruhr-vidékre, ahol iskolalátogatáson és kulturális programokon veszünk részt. A magyar diákok családoknál fognak lakni. A német cserediákok 2017 októberében jönnek. A jelentkezés határideje 2016. december 20.
Jelentkezési lap innen letölthető.

PályaProgram 2016/17

Témanap a 10. évfolyamosok részére

2016. december 20., kedd (8:30 – 12:00)

A PP történetében harmadik alkalommal az egyik témanapon is szeretnénk a 10. évfolyamosok későbbi pályaválasztásához segítséget nyújtani. Köszönjük annak a közel 30 elhivatott szakembernek a támogatást, akik hivatásuk és munkahelyük bemutatásával támogatnak benneteket, közvetve szüleiteket, az egész iskolát.

A program céljáról, a regisztráció előtti teendőkről, a regisztráció módjáról, valamit a lebonyolítással kapcsolatos kérésekről, szabályokról a szülők és osztályfőnökök írásbeli tájékoztatást kaptak, ezért kérjük, a részletek megismerésében szíveskedjetek velük egyeztetni!

Az I. emeleti tanárinál nyomtatott formában is olvashatjátok a lényeges információkat. Eljött a tájékozódás, aztán a „látogatási” terv készítésének ideje! Hogy miért? Arról a szülőkkel és osztályfőnökökkel legyetek szívesek beszélgetni! A december 20., kedd délelőtt teljes programja a következő:
pp2016-program-piros – 1. előadássorozat,
pp2016-program-fehér – 2. előadássorozat,
pp2016-program-sárga – 3. előadássorozat.

A programokra minden 10. évfolyamosnak jelentkezni kell a honlapunkról elérhető űrlapon a @e5vos.hu azonosítóval.

A regisztráció kezdete: 2016. december 9., péntek 12:00.
A regisztráció zárása: 2016.december 13., kedd 19:00.

Ebédbefizetés – január

FIGYELEM, változás!

Kedves Szülők!
2017. január 1-től az étkeztetési feladatokat a GGSZ-től (Gimnáziumok Gazdasági Szervezete) az ÉSZGSZ (Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet) veszi át.
Ennek tükrében az ebédbefizetés 2017. januárjára vonatkozóan változni fog.
2016. decemberében már nem lesz mód sem készpénzes, sem átutalásos fizetésre a 2017. január havi ebédre vonatkozóan.
2017. január havi ebédbefizetés a következőképpen történik:
Folytatás …

12-es próbaérettségi jelentkezés

Reméljük minden végzős kipihente a szuper szalagavató fáradalmait, így ezúton kérjük őket, hogy jelentkezzenek a decemberi témanapokon tartott magyar nyelv és irodalom, valamint első idegen nyelvi próbaérettségire. Minden 12-edikes kapott értesítést levélben a @e5vos.hu címére, amelyből elérhető a jelentkezési lap, de a linket itt is közreadjuk (csak a @e5vos.hu azonosítóval érhető el – javaslat: jobb gomb -> Megnyitás inkognitó/privát ablakban):https://goo.gl/forms/B5pbPGYVoBkfpFWF3.

Fogadóórák hete

Tisztelt Szülők!
Az idei tanév első fogadóóráit a 28-i héten tartjuk.
Gombos Valéria fogadóórája november 30-án a tanárnő kislányának a betegsége miatt elmarad. A bejelentkezett szülőket egy héttel később, december 7-én tudja fogadni.
A tanórákról való hiányzása ellenére Horváthné Bujtás Anna tanárnő a fogadó óráját a meghirdetett időpontban tartja.

Nyílt nap információ

Tisztelt Jelentkezők!

Sajnálattal értesítjük önöket, hogy a november 22-én, a második órára meghirdetett 10.B fizika órán nem tudjuk a jelentkezőket fogadni. Akinek közülük megfelel, azt szeretettel látjuk, ugyanebben az időpontban egy 11. évfolyamos matematika fakultációs órán.

Szülői Klub

2016. november 17-én, 17 órától a Földrajz szaktanteremben
Téma: A serdülők leválási folyamata: nehézségek és örömök

A pszichológiai és neveléselméleti szakirodalom rövid áttekintése után főleg a beszélgetésre szeretnénk több időt szánni. A konkrét – jól és rosszul megoldott – esetek során szóba kerülnek a szülők figyelmébe ajánlható megoldások, valamint azok a mondatok és helyzetek, amelyeket feltétlenül el kellene kerülnünk.

Nyílt napok információ

A november 16-i és 17-i nyílt napon a 4. órára érkező vendégeinket 11-re, az 5. órára érkezőket 12.05-re, a 6. órára jelentkezetteket pedig 13.10-re várjuk iskolánk Dísztermébe.
A november 21-i és 22-i nyílt napon a 3. órára érkező vendégeinket 10-re, a 4. órára érkező vendégeinket 11-re, az 5. órára érkezőket 12.05-re, a 6. órára jelentkezetteket pedig 13.10-re várjuk iskolánk Dísztermébe. Az iskoláról és a felvételiről szóló tájékoztató fél 3-kor kezdődik, erre nem kell regisztrálni, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Magán: E5N – jelentkezés előadásokra

Az idei tanévben az E5N előadásaira @e5vos.hu azonosítóval és jelszóval lehet/kell jelentkezni az alább elérhető Google űrlapon.

Figyelem!

Ha a böngészővel már bejelentkeztél egy nem e5vos.hu-s Google azonosítóval, akkor válaszd a jobb egérgomb -> Link megnyitása privát/inkognitó ablakban lehetőséget!

https://docs.google.com/a/e5vos.hu/forms/d/e/1FAIpQLScQadlIAm3bfq5ur-TkBioYTkEbLKELpMvFjbkuRlrlFscJQw/viewform

“Én” című kiállítás megnyitójáról

cipőgyűjtésről és jótékonysági futásról

kepkivagas

 

Július 1-én volt az “ÉN” című utazótárlatunk megnyitója a Deák17 Galériában.
A KórházSuli program keretében szerveztük meg azt a kiállítást, amelyen festmények, rajzok, térplasztikák, fotók és írások voltak láthatók. Az alkotók az ország hat különböző kórházában gyógyuló gyermekek, a BAGázs foglalkozásain résztvevő gyerekek és iskolánk diákjai voltak. Katalógusunk lapozgatható verziója itt tekinthető meg:

 

 

 

Folytatás …

Elismerő oklevél

Az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is elnyerte iskolánk az ELTE Ezüst Eötvös díját.
Ezt az elismerést azoknak a gimnáziumoknak adományozzák, akik sokat tettek a tehetségek gondozásáért, így a legtöbb diákjuk jutott be az ELTE különböző szakjaira.
Idén iskolánk mellett a Szent László Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és a Kölcsey Ferenc Gimnázium kapta meg az elismerő oklevelet és emlékérmet az ELTE rektorától.

Robotika szakkör

Október 5-én az Eötvös is szerepelt az M1 Iskolapad című adásában, ahol a robotika szakkört mutatták be.
Az adás megtekinthető ITT!
Körülbelül 14 perc 45 másodpercnél kezdődik a műsor iskolánkra vonatkozó része.
Szereplők : Komáromy Soma (9.b) Németh Lilla (9.b) Farkas Csanád (9.b) Serban Andrada (9.b)

Eötvös Tábor – (stég)BONTÓTÁBOR

2016. október 9-10.

gh_logo

 

Mint minden évben, idén ősszel is ki kellett venni a Balatonból a tábor stégjét, nehogy tönkre tegye a jég a télen. Ezért utazott Balatonfenyvesre 12 tettre kész legény a 11. A, a 11. B és a 10. A osztályból – megerősítve Szakál Peti öreg(GH-s)diákunkkal.
A hagyományokat felborítva, az idei bontótábort két részletben tartjuk, most csak a stég kivétele volt a feladat. A kerti munkák, az elpakolás, a záró takarítás majd november vége felé lesz.
Néhány kép a stég bontásról:
Folytatás …

Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa

Szeptember 30-án került megrendezésre a Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa, melyet 30 iskola részvételével a Honvéd atlétika pályáján bonyolítottak le. Több versenyszámban is remekül szerepeltünk, így összesítésben a nagyon értékes 7. helyezést szereztük meg. Csapatunkból kiemelkedő eredményt ért el Sipos Borbála (11.f) és Felsmann Balázs (10.d). Bori első lett a 100m-es és 400m-es síkfutásban, míg Balázs szintén győzött 400m-en, 100m-en pedig 2. lett.
Folytatás …

Eötvösös lányok az U16-os nemzetközi atlétikai viadalon

 

Öt nemzet 16 éven aluli atlétái találkoztak egymással a szlovákiai Nagyszombaton/Trnava. A hagyományos serdülő viadalon, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobbjai mérték össze erejüket. A több értékes helyezést szerző magyar válogatott a lányoknál az első -, a fiúknál a második-, összesítve is a második helyen végzett.

Iskolánkból két lány is képviselte Magyarországot.

Urbán Zita (8.A ) a 600m-es síkfutást megnyerte, I. helyen végzett.
Spiller Tiziana ( 7.A ) 3000m -es gyaloglásban IV. helyezést ért el.

Gratulálunk mindkét lánynak, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Kéktúra szakkör

Kedves Érdeklődő!
Október 15-én indul a Kéktúra szakkör. Amennyiben még nem választottál délutáni sport-szakkört, nem egyesületben sportolsz, vagy csupán szeretnél jó társaságban kirándulni, akkor itt a helyed, hisz ez a havi egynapos túra kiváltja a kötelező extra tesit. A jelentkezéssel és kérdésekkel kapcsolatban keresd fel a 9.C osztályt a 307-es teremben, vagy érdeklődj a Kéktúra szakkör Facebook csoportjában!

Történelmi váltófutás

 
A hagyományoknak megfelelően, az idén is részt vett iskolánk,a 2016. szeptember 25-én megrendezett történelmi váltófutáson. Általános iskolás és középiskolás korosztályban is indult 1-1 leány váltónk. Az általános iskolások között a tavalyi eredményt megismételve III. helyezést értek el lányaink.
Folytatás …

Hurrá, nyaraltunk!

Az idei nyáron 15 különböző táborban vettek részt diákjaink. Nagyon köszönjük tanáraink, öregdiákjaink munkáját, akik részt vettek a szervezésben, lebonyolításban, reméljük minden diákunk remekül érezte magát!
Olaszországi kultúrtörténeti tábor – 2016. június
Molnár Tamás (10. F) filmje:

Biciklitúra 2016 nyár
GH és konyhatündér munkák 9-10 napos turnusokban
Tantábor I.
Folytatás …

Tantábor 2.

aaa

Ahogy visszagondolok a tantáborra sok minden jut eszembe. Először is Herber Tanár Úr fantasztikus töri órái. tanultunk a kora újkori bűnökről, életről, halálról, szerelemről, házasságról, egyszóval az életről.
Emlékezetesek maradnak a közös esti játékok: a táborfoglaló és a tanárok történetei, amikor pont sosem sikerült kitalálni, hogy melyik az igaz.
Élveztük a balatoni fürdéseket, amikor a vízibiciklink csak jobbra tudott kanyarodni és állandóan a nádasban kötöttünk ki. A kenus borulások, labdázások és az éjszakai fürdés is szép emlékek maradnak.
Sokat bang-eztünk, kártyáztunk és ami a legfontosabb: megismertük egymást és barátok lettünk.
Folytatás …

Gólyatáborok

Első éves négy és öt évfolyamos diákjaink gólyatáborának időpontja szeptember 30 – október 2. A részletekről a szervezők tájékoztatják az érintett diákokat.

Szakköri jelentkezés

Az iskola szakköreire a https://goo.gl/forms/yGfFzWrFHncHXVpK2 űrlapon lehet jelentkezni az e5vos.hu azonosítóval.

Ha az űrlap a “Jogosultságra van szüksége” hibaüzenetet adja, akkor az adott böngésző már bejelentkezett egy nem e5vos.hu tartományba tartozó Google szolgáltatásba (pl. meg van nyitva a gmail.com). Ebben az esetben a legegyszerűbb kijelentkezni a gmail-ből, és utána kattintani az adott linkre. Hasonlóan jó megoldás vagy egy új privát/inkognitó ablak megnyitása a böngészőben, vagy egy másik böngésző elindítása.

A szakköri jelentkezés határideje szeptember 9-e, péntek.
A szakkörök a szeptember 19-i héten indulnak.