Protokoll

Nemzetközi program protokollja

Év elején a munkaközösségeink összegyűjtik a nemzetközi programjaikat.

A szervező tanárok kitöltenek egy táblázat-sablont, amibe az összes ismert paramétert bejegyzik (időpont, helyszín, típus, vezető tanár, segítő tanárok, költségek, érintett diákok – osztály vagy évfolyam). Az igazgató ezt összesíti, és a vezetőség kontrollálja a programokat. Ezek után láthatóvá válik mindenki számára az adott tanév nemzetközi naptára.

Ezt egyszerre hirdetjük meg a diákoknak-tanároknak-szülőknek, az egyenlő esélyek miatt. Minden információ felkerül az iskolai honlapra a nemzetközi kapcsolatok menüpont alá és a SZIA gyorslink alá.

A szervező tanár készít egy olyan információs lapot is, melyen rajta vannak a program legfontosabb adatai és a felelősségvállalás kérdése is. Ezt a diákkal és szülővel meg kell ismertetnie, valamint ez is felkerül a honlapra a nemzetközi kapcsolatok menüpont alá.

A titkárságon és a honlapon is megtalálható a jelentkezési lap, melyet a jelentkezőnek ki kell töltenie.

A jelentkezőnek a lapot az osztályfőnökével alá kell íratnia, így kapja meg az utazáshoz az engedélyt. Így az ofő is tisztában lesz azzal, hogy diákjai közül ki mennyi programban szeretne részt venni, fel tudja mérni, melyik diák mennyit bír el. Vita esetén az igazgató egyeztetés után dönt a kérdésben

A jelentkezési lapot ezek után a diáknak a szülővel is alá kell íratnia.

A jelentkező csak ezután adhatja le a lapot a programot szervező tanárnak.