Sport kategória bejegyzései

Atlétika, ügyességi csapatverseny

Szeptember 26-án a Honvéd pályán rendezték az ügyességi csapatverseny budapesti fordulóját. Iskolánk két számban 3 csapattal indult. A lányok 4x800m-es váltóban első, illetve 7. helyezést értek el, míg magasugrásban az “érdekes” lebonyolítás mellett a 4. helyet szereztük meg.
Az első helyezett csapat tagjai :  Berczik Sára 12. A, Mészáros Dorottya 9. Ny, Spiller Tiziana 10. A, Urbán Zita 11. A

Atlétika Diákolimpia

V. korcsoport
Fiú 800m:
9. Lendvai Máté 10.b
Lány 800m:
2. Urbán Zita 10.a
Lány 1500m:
2. Urbán Zita
7. Spiller Tiziana 9.a
Lány 3000m:
5. Spiller Tiziana

VI. korcsoport
Fiú 100m:
12. Horváth Áron 11.f
Fiú 800m:
3. Kasoly Benedek 12.a

Az idei utolsó országos versenyt Székesfehérváron rendezték, ahol iskolánk diákjai ismét nagyon szép eredményeket értek el, gratulálunk!

Tankerületi Diákolimpia

A Zánkán második alkalommal megrendezett tankerületi diákolimpián 6 fiú (sérülés miatt végül öten voltunk) és 6 lány mérte össze tudását fociban, solatlonban, váltófutásban, kosár-és strandröplabdában. Sajnos pont a labdajátékokban nem volt szerencsénk, így hiába hajráztunk kiválóan az utolsó számokban, “csak” a második helyet sikerült megszereznünk
Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, még az időjárás is “balatoni” volt!
Csapattagok:
Bánk Bori (10.b) Berczik Sára, Szanthoffer Sára, Kövesdy Jázmin, Papp Luca (11.a) Rác Karina (11.c)
Limpek Balázs (11.c) Nagypál Ádám, Varga Dávid (11.d) Bacsek Bernát, Dóczi Botond (12.b)
Gratulálunk!

Kosárlabda Diákolimpia

IV. korcsoportos diákolimpián kosárlabdacsapatunk a tavasz folyamán egészen az országos elődöntőig menetelt ahol végül a második helyet szerezte meg.

A csapat először a budapesti selejetezőt vívta meg hibátlanul, majd a budapesti döntőn a Pannónia mögött a második helyen végzett.
Ezután a kecskeméti Bányai Júlia Ált. Iskola ellen kellett selejtezőt játszani, amit sikerült
megnyernie a csapatnak és ezzel kvalifikálták magukat a fiúk az országos elődöntőre.
Az országos elődöntőt Oroszlányban rendezték, ahol végül ezüstérmet szerzett a csapat a helyi Hunyadi Mátyás Ált. Iskola mögött, megelőzve nagynevű soproni és szombathelyi ellenfeleket.

A csapat tagjai:
Atkári Brúnó, Nagy Ábel, Pleesz Gergő, Asztalos Kende, Görömbey András, Harsányi Bence, Koloszár Bence, Szabó Botond, Szinvai Zsombor, Tóth Benjámin, Várkonyi Balázs, Volford Levente, Pleesz Ádám

Gratulálunk!

Országos Frizbi Diákolimpia

V-VI. korcsoport vegyes kategória
Csoportkör:
Eötvös-Újbudai Széchenyi István Gimn.: 6-3
Eötvös-Kazinczy Ferenc Gimn.: 6-4
Eötvös-Újbudai József Attila Gim.: 9-0
Eötvös-Debreceni Fazekas Mihály Gimn.: 1-5

Elődöntő:
Eötvös-Németh László Gimn.: 3-7
Bronzmeccs:
Eötvös-Városmajori Gimn.: 3-4

Így 4. helyen végzett a csapatunk.

 
A csapat tagjai: Balogh Eszter, Polivka Zsófia, Szögi Petra, Varga Kinga, Ramel Dániel, Szamecz Márton, Szeredás Bálint, Vass Milán, Végh Tamás. A csapat felkészítője és segítője: Balterer Bence (volt Eötvös diák)

Lány Budapesti Amatőr Kosárlabda Diákolimpia

A Budapesti Amatőr Kosárlabada bajnokságban lány csapatunk ismét a 2. helyezést érte el. Azonban elmondhatjuk, hogy a legyőzhetetlennek tartott Nicola Tesla Szerb Gimnáziumot sikerült megvernünk, hazai pályán, így a dobott pontok döntötték el a végeredményt.

A csapat tagjai:
Gangl Kinga 12.b
Ilauszky Anna 12.e
Kiss Márta 11.a
Szanthoffer Sára 11.a
Berczik Sára 11.a
Budai Júlia 11.b
Rác Karina 11.c
Strbik Anna 11.e
Bánk Borbála 10.b
Szily Anna 10.b
Garamvölgyi Virág 11.f

Gratulálunk a lányoknak!

Országos Torna Diákolimpia

Április 28-án a budapesti Tornacsarnok látta vendégül az A kategóriában induló tornászokat.

Az Eötvös csapata első alkalommal próbálta ki magát ebben a sportágban, és nem is akárhogyan! Az országos döntőt megelőzően házi-és bp-i versenyek során alakult, formálódott és fejlődött a csapat.

A lányoknak elsősorban a felemáskorláttal gyűlt meg a bajuk, hiszen a tenyerükről állandóan lejövő bőr hátráltatta ezen a szeren a felkészülést. A tavaszi szünet és a BIMUN utáni hétvégén sajnos egy sérülés is nehezítette a dolgunkat (Víg Zsuzsi). Mindennek ellenére rontás nélkül, összeszedetten, jól kivitelezett gyakorlatokkal versenyezve a lányok végül a nagyon szép 4. helyezést érték el!

Sok dicséretet és gratulációt kaptunk a szakemberektől, valamint köszönjük a helyszínen közösségi munkát végző Eötvösös diákok kedves támogatását!

A 4. helyezett csapat tagjai:
Incze Regina (9.e), Pham Tue An (10.d), Tóth Sára (11.a), Baski Fanni (11.b), Rettich Kitti (11.b), Benkő Regina (11.d)

Budapesti Atlétika Diákolimpia, pályabajnokság

Ápr. 29-30. – Honvéd atlétikai pálya
Eredmények:
V. korcsoport
Fiú 800m:
1. Lendvai Máté (10.b)
Lány 1500m:
1. Urbán Zita (10.a)
2. Spiller Tiziana (9.a)
Lány 3000m:
1. Spiller Tiziana
VI. korcsoport
Fiú 100m:
6. Horváth Áron (11.f)
200m:
1. Felsmann Balázs (12.d)
800m:
2. Kasoly Benedek (12.a)

Valamennyi versenyzőnk továbbjutott a székesfehérvári Országos Döntőre (május 25-26.)

Országos Mezei futó Diákolimpia

Ebben a tanévben is kiválóan szerepeltek mezei futóink a bp-i diákolimpián, így 3 csapatunk is továbbjutott a már hagyományosan Gödöllőn megrendezett Országos Döntőre.

Először az V. korcsoportos lányok rajtoltak el, ahol egyéniben és csapatban is akár dobogós teljesítményekre is számíthattunk. A verseny során végül sajnos érmet nem, viszont nagyon értékes helyezéseket szereztünk.
A VI. korcsoportos lányok és fiúk tisztességgel helyt álltak. Mindannyian sportszerűen, szimpatikus versenyzéssel, tudásuknak megfelelően szerepeltek. Büszkék vagyunk Rájuk!

Több sportág országos versenyeit tekintve a mezei futás mezőnye a legnagyobb létszámú, ennek megfelelően az egyik legszínvonalasabb küzdelmet hozó döntő a diákolimpiák sorában. Ezt figyelembe véve diákjaink teljesítménye még inkább dicséretre méltó!

 

 
Folytatás …

Röplabda torna

Március 28-án ismét hivatalosak voltunk a Deutsche Schule hagyományos röplabda tornájára. Évek óta meghívottként veszünk részt a részben nemzetközi rendezvényen, ahol idén 7 csapat részvételével bonyolították le az igazán jó hangulatú és színvonalas mérkőzéseket. Minden csapat minden ellenfelével játszott, így a 25 pontig tartó mérkőzéseken az elért győzelmek száma döntötte el a végső helyezéseket.
Röplabdás lányaink nem a termetükkel, hanem kiváló és okos csapatjátékukkal emelkedtek a mezőny fölé. Minden meccsüket megnyerve, 6 győzelemmel végeztek az élen!
Csapattagok:
Varga Kinga (7.a)
Varga Kinga (10.b)
Varga Borbála (10.f)
Nagy Anna (10.f)
Hideg Sára (10.a)
Kövesdy Jázmin (11.a)
Tóth Dalma (11.c)

Gratulálunk az első győzelemhez!

Nagypályás Floorball fiú V-VI. korcsoport

Országos Elődöntő, Érd (április 5.)
Hosszas huzavona után, február helyett áprilisban került megrendezésre a floorballosok nagypályás találkozója. Bennünket ez az időpont azért érintett érzékenyen, mert több végzős játékosunk próbaérettségit írt. A kapus szintén iskolai programon vett részt, így oda csak egy önkéntes mezőnyjátékost tudtunk állítani. Ennek megfelelően egy igazán fiatal csapattal képviseltettük magunkat. Nem volt lehetőség meccsek közben sem pihenni, hiszen mindössze egy cserejátékossal érkeztünk.
A fiúk az első meccsen kiváló játékkal várakozás felett teljesítettek, hiszen többen is először játszottak együtt egy csapatban. Sajnos kimaradt egy büntető, de így is az elért döntetlen nagy örömünkre szolgált. A következő mérkőzés nagyobb küzdelmet hozott, ráadásul a szerencse sem a mi oldalunkon állt. Egy balul sikerült kapuskidobás és egy kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nem játszhattunk a továbbjutásért, de az 5. helyért vívott meccset ismét jó játékkal sikerült megnyerni.
A Floorball Országos Elődöntőn V-VI. korcsoportban 5. helyezést elért csapat tagjai:
Mozolai Brunó (9.c), Zentai Bálint (9.e), Szóga Zsigmond (9.a), Fehér Botond, Kende Márton, Zimányi Adrián (10.e), Veress Marcell (12.e).
Gratulálunk!

Országos Sakk Diákolimpia

Az Eötvös József Gimnázium sakkcsapata

(Kozsik Bende, Czumbel Péter, Koltai Dániel, Mészáros Márta és Charaf Kamel)

 

6. helyezést ért el a március 22-24. között Szombathelyen megrendezésre került országos sakk csapat diákolimpián V-VI. korcsoportban.

Valamint Kozsik Bende az április 5-7. között Miskolcon megrendezett értékszámos (versenyzői) egyéni sakk diákolimpián a fiú IV. korcsoportban szintén 6. helyezést ért el.
Gratulálunk!

Országos Úszó Diákolimpia

Idén a B kategóriás Országos Úszó Diákolimpia helyszíne Győr volt, ahol iskolánkat
Pogány Lilla 10. E osztályos tanuló képviselte.
Lilla mindkét számában bejutott a döntőbe, ahol a 100m-es gyorsúszásban hetedik,
míg az azonos távú hátúszásban a 8. helyezést szerezte meg.
Gratulálunk, Lilla!

Balogh Tamás fedettpályás atlétika verseny

Március 6-án megpróbáltuk visszaszerezni a tavaly elvesztett első helyünket a Syma Csarnokban megrendezett atlétika versenyen. Nem könnyen, de sikerült összeállítani azt a csapatot, mely eredményesen képviselte iskolánkat a népes mezőnyben. A színvonalat tekintve sincs okunk panaszra, hiszen a rivális iskolák egyre nagyobb számban vetik be profi atlétáikat. Néhány alkalommal igazán izgalmas és kiélezett versenyben dőltek el a helyezések.
A versenyzők több számban indultak (súlylökés, távol-és magasugrás, 60 m-es síkfutás, váltó), ennek megfelelően a végső győzelmet az összesített eredmények alapján számolták, és hirdették ki.
Csapattagok:
Súlylökés:
Szécsi Nóra (12.a), Csák Dorina (11.e), Ilauszky Anna (12.e), Szigeti Emma (11.d), Zeöld Blanka (12.d)
Bakucz Barnabás (12.f), Majzik Bálint (11.c), Charaf Kamel (11.c), Újvári Szilárd (11.d)
60 m. síkfutás:
Urbán Zita (10.a), Csűrös Panna (10.a), Harsányi Dorottya (10.f), Szép Emma (10.c), Berczik Sára (11.a)
Lendvai Máté (10.b), Limpek Balázs (11.c),Nagypál Ádám (11.d), Felsmann Balázs (12.d)
Távolugrás:
Urbán Zita, Csűrös Panna, Harsányi Dorottya, Szép Emma
Magasugrás:
Dormán Balázs (10.e), Majzik Bálint, Limpek Balázs, Újvári Szilárd
Váltók:
Csűrös Panna, Berczik Sára, Józsa Nóra (11.a), Urbán Zita
Nagypál Ádám, Majzik Bálint, Lendvai Máté, Felsmann Balázs
Hajrá E5vös! Gratulálunk!

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

Országos Elődöntő, Vác
Többfordulós, interneten feltett kérdések alapján bejutottunk az országos elődöntőbe, ahol a legjobb csapatok két helyszínen vetélkedhettek tovább. A mi 4 fős együttesünket a 10.e osztály tanulói alkották, akik több ízben is kisegítették egymást. A sportági versenyek és egyéb programok miatt többször átrendeződött csapat tisztességgel helyt állt, és csak néhány ponton, valamint a rutintalanságunkon múlt, hogy lemaradtunk a Tatán megrendezésre kerülő országos döntőről.
Csapattagok: Zimányi Adrián, Csiba Terka, Jávor Ajsa, Darvas Merse
(Az egyik fotón Hesz Mihály olimpiai bajnok kajakozó, a zsűri elnöke is látható).
Gratulálunk a jó teljesítményhez!