Felvételik

„A nagy múltú iskola a sokéves hagyományoknak megfelelően elsősorban felsőfokú tanulmányokra készít fel. Érettségizett tanulóink többsége sikerrel felvételizik a közgazdasági, a jogi, az orvosi, a bölcsész, a műszaki és a természettudományos felsőoktatási intézményekbe. A gimnáziumunkban folyó oktató-nevelő és pályaválasztásra felkészítő tevékenységnek az a legfőbb jellemzője, hogy sokféle tanulói elképzelés megvalósításához kínál lehetőséget.” (részlet a Pedagógiai programunkból)

Minden iskola egyik legfontosabb eseménye a felvételi vizsga, hiszen mindkét fél számára is nagyon fontos, hogy a legrátermettebb gyerekek kerüljenek be az iskolába. A felvételiző természetesen mindent megtesz a bejutás érdekében, az intézet pedig igyekszik olyan gyerekeket kiválogatni, akik eredményesen és sikerélményekkel gazdagon tölthetik el gimnáziumi éveiket. A vizsga arra szolgál, hogy minél jobban megismerhessük a hozzánk jelentkezőt, aki a barátságos légkörben tudása legjavát képes nyújtani.

Az írásbeli (magyarból és matematikából) az általános tudást és készségeket igyekszik felmérni, a szóbelin a diákok hozott tudása mellett az adott tanárral történő együttműködését, a közös gondolkodást is mérni tudjuk.

Hatosztályos felvételik
Négy- és ötosztályos felvételik
Tehetséggondozó szakkörök

 

 

Nagy örömmel közöljük, hogy iskolánk a HVG által kiadott idei középiskolai rangsorban a harmadik helyen áll.

Nagyon szépen köszönjük diákjainknak, tanárainknak és a szülőknek a közös munkát!

Kategóriánként az első 10 iskola rangsora elérhető az interneten az eduline.hu oldalain.
 
 

 

 

 

Jó ide bejönni

Négy perc Eötvös