Táborok

A táborok és kirándulások mindig az iskolai oktatás és nevelés fontos formáit jelentették, hiszen az itt szerzett ismeretek gyakran segítették az iskolai tananyag feldolgozását, ráadásul az iskola falai közül kilépve. Iskolánk mai táborai nem véletlenül olyan népszerűek. A jó előkészítettség izgalmas és érdekes programokat eredményez, vagyis maradandó élményeket. A tábort vezető tanárok is legalább annyit tanulnak a táborok során, mint a diákok. Mindenki megismerkedhet a másik eddig ismeretlen oldalával, új barátságok köttethetnek.

Nulladikos táborok

Iskolánk fontosnak tartja, hogy belépő diákjaink már egy ismert környezetben kezdhessék meg tanulmányaikat, ezért mind a hatosztályos, mind a négyosztályos diákoknak ismerkedő tábort tart. Az együttlét lényege, hogy minél többet megtudjanak az iskolai életről, megbarátkozzanak az új helyzettel, összebarátkozzanak egymással. A táborokat az teszi igazán hatékonnyá, hogy idősebb diákjaink vezetik a csoportokat, ami nagyon közvetlen kapcsolatot eredményez.

Vízi-táboraink

Minden évben több ilyen táborunk is van. Mindig különböző évfolyamokból állnak össze a csapatok, ami különleges lehetőséget teremt a barátkozásra. Általában a Tiszán táboroznak, s a közös sütések-főzések, a közös kalandok minden évben élvezetessé teszik ezeket a túrákat.

Kerékpáros-táboraink

A cél itt is a közösségi élet fejlesztése, a barátkozás, a különleges nomád helyzetek megtapasztalása. Emellett a fizikai teljesítmény (napi 50 km) sem megvetendő,amit sokszor még az időjárás is Nehezít. De az emlékek mindent megszépítenek!

Kultúrtörténeti táboraink

Minden tanévben legalább két ilyen tábor szerveződik. Az egyik Angliában – itt a lényeg a nyelvgyakorlás és a más életforma megtapasztalása –, a másik Franciaországban, Olaszországban vagy a Benelux államokban elsősorban nem a nyelvgyakorlást szolgálja, hanem az adott hely kulturális és történeti emlékeiből kapnak ízelítőt a résztvevők. Az utat komoly otthoni felkészülés előzi meg, ami kiselőadások formájában kamatozódik az út során.

Tanulmányi táboraink

Ezekben a táborokban a fő cél természetesen a tanév folyamán szerzett ismeretek elmélyítése, vagy más oldalról történő megközelítése. Napi három órában vannak foglalkozások, s a maradék időben pihenéssel és szórakozással lehet eltölteni az időt az iskola Balaton-parti táborában.

Sporttábor

Nyár végén tartjuk a sporttábort, mely a balatonfenyvesi vízitelepen kerül megrendezésre. Itt kitűnő lehetőség kínálkozik a kosárlabda, a kispályás labdarúgás, a röplabda, a teke és az asztalitenisz művelésére egyénileg, de táborbajnokság formájában is. A fizikai igénybevételt kiegészítendő két alkalommal tartanak előadásokat, szellemi vetélkedőt az Eötvös József Gimnázium iskolatörténeti és sport hagyományai témakörből.

Sítáborok

Minden tanévben január végén van az egy hetes síszünet. Diákjaink ekkor mehetnek családjukkal vagy az iskolával síelni. Sítáboraink népszerűségét mutatja, hogy évek óta több mint 300 diákunk vesz részt ezeken.

Irodalmi táborok

Az utóbbi években kezdődtek meg ezek a táborok. Céljuk vagy egy város irodalmi nevezetességeinek feltérképezése, vagy egy irodalmi mű sokszempontú megközelítése.