Elismerő oklevél

Az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is elnyerte iskolánk az ELTE Ezüst Eötvös díját.
Ezt az elismerést azoknak a gimnáziumoknak adományozzák, akik sokat tettek a tehetségek gondozásáért, így a legtöbb diákjuk jutott be az ELTE különböző szakjaira.
Idén iskolánk mellett a Szent László Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és a Kölcsey Ferenc Gimnázium kapta meg az elismerő oklevelet és emlékérmet az ELTE rektorától.

Robotika szakkör

Október 5-én az Eötvös is szerepelt az M1 Iskolapad című adásában, ahol a robotika szakkört mutatták be.
Az adás megtekinthető ITT!
Körülbelül 14 perc 45 másodpercnél kezdődik a műsor iskolánkra vonatkozó része.
Szereplők : Komáromy Soma (9.b) Németh Lilla (9.b) Farkas Csanád (9.b) Serban Andrada (9.b)

Eötvös Tábor – (stég)BONTÓTÁBOR

2016. október 9-10.

gh_logo

 

Mint minden évben, idén ősszel is ki kellett venni a Balatonból a tábor stégjét, nehogy tönkre tegye a jég a télen. Ezért utazott Balatonfenyvesre 12 tettre kész legény a 11. A, a 11. B és a 10. A osztályból – megerősítve Szakál Peti öreg(GH-s)diákunkkal.
A hagyományokat felborítva, az idei bontótábort két részletben tartjuk, most csak a stég kivétele volt a feladat. A kerti munkák, az elpakolás, a záró takarítás majd november vége felé lesz.
Néhány kép a stég bontásról:
Folytatás …

Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa

Szeptember 30-án került megrendezésre a Budapesti Középiskolás Atlétika Kupa, melyet 30 iskola részvételével a Honvéd atlétika pályáján bonyolítottak le. Több versenyszámban is remekül szerepeltünk, így összesítésben a nagyon értékes 7. helyezést szereztük meg. Csapatunkból kiemelkedő eredményt ért el Sipos Borbála (11.f) és Felsmann Balázs (10.d). Bori első lett a 100m-es és 400m-es síkfutásban, míg Balázs szintén győzött 400m-en, 100m-en pedig 2. lett.
Folytatás …

Eötvösös lányok az U16-os nemzetközi atlétikai viadalon

 

Öt nemzet 16 éven aluli atlétái találkoztak egymással a szlovákiai Nagyszombaton/Trnava. A hagyományos serdülő viadalon, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobbjai mérték össze erejüket. A több értékes helyezést szerző magyar válogatott a lányoknál az első -, a fiúknál a második-, összesítve is a második helyen végzett.

Iskolánkból két lány is képviselte Magyarországot.

Urbán Zita (8.A ) a 600m-es síkfutást megnyerte, I. helyen végzett.
Spiller Tiziana ( 7.A ) 3000m -es gyaloglásban IV. helyezést ért el.

Gratulálunk mindkét lánynak, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Kéktúra szakkör

Kedves Érdeklődő!
Október 15-én indul a Kéktúra szakkör. Amennyiben még nem választottál délutáni sport-szakkört, nem egyesületben sportolsz, vagy csupán szeretnél jó társaságban kirándulni, akkor itt a helyed, hisz ez a havi egynapos túra kiváltja a kötelező extra tesit. A jelentkezéssel és kérdésekkel kapcsolatban keresd fel a 9.C osztályt a 307-es teremben, vagy érdeklődj a Kéktúra szakkör Facebook csoportjában!

Történelmi váltófutás

 
A hagyományoknak megfelelően, az idén is részt vett iskolánk,a 2016. szeptember 25-én megrendezett történelmi váltófutáson. Általános iskolás és középiskolás korosztályban is indult 1-1 leány váltónk. Az általános iskolások között a tavalyi eredményt megismételve III. helyezést értek el lányaink.
Folytatás …

Eötvös Alapítvány – pályázati űrlapok

Az idei évtől az alapítványhoz pályázatot benyújtani csak elektronikus úton az e5vos.hu-s azonosítóval lehet a következő űrlapokon:

Pályázati űrlap programokhoz

Pályázati űrlap osztályprogramokhoz

Pályázati űrlap szocális támogatáshoz

Ha az űrlap a “Jogosultságra van szüksége” hibaüzenetet adja, akkor az adott böngésző már bejelentkezett egy nem e5vos.hu tartományba tartozó Google szolgáltatásba (pl. meg van nyitva a gmail.com). Ebben az esetben a legegyszerűbb kijelentkezni a gmail-ből, és utána kattintani az adott linkre. Hasonlóan jó megoldás vagy egy új privát/inkognitó ablak megnyitása a böngészőben, vagy egy másik böngésző elindítása.

Az őszi pályázat leadási határidő 2016. szeptember 26.

Hurrá, nyaraltunk!

Az idei nyáron 15 különböző táborban vettek részt diákjaink. Nagyon köszönjük tanáraink, öregdiákjaink munkáját, akik részt vettek a szervezésben, lebonyolításban, reméljük minden diákunk remekül érezte magát!
Olaszországi kultúrtörténeti tábor – 2016. június
Molnár Tamás (10. F) filmje:

Biciklitúra 2016 nyár
GH és konyhatündér munkák 9-10 napos turnusokban
Tantábor I.
Folytatás …

Tantábor 2.

aaa

Ahogy visszagondolok a tantáborra sok minden jut eszembe. Először is Herber Tanár Úr fantasztikus töri órái. tanultunk a kora újkori bűnökről, életről, halálról, szerelemről, házasságról, egyszóval az életről.
Emlékezetesek maradnak a közös esti játékok: a táborfoglaló és a tanárok történetei, amikor pont sosem sikerült kitalálni, hogy melyik az igaz.
Élveztük a balatoni fürdéseket, amikor a vízibiciklink csak jobbra tudott kanyarodni és állandóan a nádasban kötöttünk ki. A kenus borulások, labdázások és az éjszakai fürdés is szép emlékek maradnak.
Sokat bang-eztünk, kártyáztunk és ami a legfontosabb: megismertük egymást és barátok lettünk.
Folytatás …

Gólyatáborok

Első éves négy és öt évfolyamos diákjaink gólyatáborának időpontja szeptember 30 – október 2. A részletekről a szervezők tájékoztatják az érintett diákokat.

Szülői tájékoztatók

Tisztelt Szülők!
A végzős évfolyamok összevont szülői értekezlete 2016. szeptember 9-én, 17 órakor kezdődik a Díszteremben.
A belépő évfolyamok összevont szülői értekezlete 2016. szeptember 13-án, 17 órakor lesz, szintén a Díszteremben.